07.05.2023 | 12:55
Бивш шеф на НСО: „Атентатът“ срещу Гешев е доста съмнителен
Красимир Станчев разкритикува Борислав Сарафов за емоционалните му изказвания

Според бившия началник на НСО Красимир Станчев има доста въпросителни около инцидента с автомобила на Гешев, които му се струват съмнителни. „Трябваше не толкова да се дават изявления по въздействието на емоции“, заяви той пред БНР, визирайки зам.-главният прокурор и шеф на следствието Борислав Сарафов.

Станчев даде пример със случая Хитрино, който е от 2016 г., а едва т.г. се издадоха присъдите. „Сега оценка направихме още същия ден. Не ми се виждат сериозни тези неща“, коментира той. По думите му е доста обидно за всички служители на службата да се разсъждава в посока на посегателство срещу главния прокурор. „Аз не виждам такъв развой на събитията, да се действа така срещу брониран аlтомобил е несериозно“, коментира той.

Според него е твърде „интересно“ да имаме брониран автомобил, без той да бъде следван от друг оперативен автомобил, който би трябвало да има съвсем други функции. „Намирам за недопустимо да не се проверят местата, в които задължително колата намалява, излиза, минава през мост, този втори автомобил би трябвало да обезпечи тези места“, заяви Станчев. Странно за него е и това, че час и половина преди взрива израелски експерт идва у нас и той веднага е допуснат до разследване на случая. „Не е сериозно една държава да не може да изцеди ресурса на своите служби и чак тогава да каже: „Лисва ни нещо“. Да го хванеш от аерогарата и да го заведеш на място, което бе отцепено 24 ч., не ми се вижда сериозно“, каза той.

Според Станчев действията на прокуратурата след инцидента не са плод на желание да се удовлетвори обществения интерес, а по-скоро на желание да се удовлетвори нечий друг интерес. „Общественият интерес се нуждае от доказани факти“, заяви той. По думите му по времето, когато той е бил начело на НСО, не му е било известно чужди делегации да са идвали със свои бронирани автомобили. „При мен не е имало такива факти. Жалко, ако така стават така нещата“, заяви Станчев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране