15.07.2016 | 22:53
Бивш зам.-министър яхна кола за 600 бона
Милен Керемедчиев подкара автомобила на Джеймс Бонд

Автомобил на стойност близо 600 000 лева подкара бившият заместник-министър на икономиката и на външните работи Милен Керемедчиев, пише столичен седмичник. От няколко дни ексдържавникът, който заемаше важни постове в кабинетите на Симеон Скаскобургготски и Сергей Станишев, е горд собственик на първия в България автомобил “Астън Мартин Рапид S”, който бе пуснат в официална продажба от английския производител преди по-малко от два месеца.

Уникалното возило на Милен Керемедчиев е с 6-литров двигател и с мощност от 560 конски сили и може да развие максимална скорост от 270 километра. Мощният британски звяр на четири колела вдига от 0 до 100 км/ч за 42, секунди – постижение, характерно за бързи спортни автомобили от ранга на “Ферари”, “Ламборджини” и “Порше”.

Качеството на колата е впечатлило и продуцентите на култовата поредица за британския супер агент Джеймс Бонд и в новия филм холивудската звезда Даниел Крейг ще върти волана на същия модел.

Роденият във Варна Милен Керемедчиев е сред мастите бизнесмени в България, минаващ за част от бизнес кръга около Милен Велчев. Освен като заместник-министър на икономиката и на външните работи, владеещият английски, руски и арабски език възпитаник на УНСС е заемал редица ключови длъжности – бе координатор на Пакта за стабилност за Югоизточна Европа, генерален консул на България в Дубай, както и изпълнителен директор на “Български пощи” до 2011 година.

През последните 3-4 години Милен Керемедчиев заема важни длъжности в частния бизнес, той е представител на австрийската “Майнъл Банк” в България, а към днешна дата е вицепрезидент на консултантската компания “Артон Капитал”, която има офиси в Англия, Канада и Обединените арабски емирства.

“Милен е богат не от пребиваването си във властта, а от бизнес начинанията си. Той винаги е шофирал скъпи автомобили”, одумват покупката на уникалния “Астън Мартин: познати на очилатия варненец.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране