25.09.2017 | 19:40
Бивша “патриотка” се споразумя с прокуратурата за трафик на хора
Досега защитната й теза беше, че била случайно в групата коли, превозващи нелегални мигранти

Бившият председател на структурата на НФСБ в Костинброд и кандидат за депутат Анелия Велева се е споразумяла с прокуратурата по обвинението й за трафик на хора, съобщи “Офнюз”. Пред в. “Сега” защитата на Велева потвърди новината, че обвиняемата се е признала за виновна, за да получи по-лека присъда. Досега тезата беше, че жената била случайно в колата – част от конвой, превозващ нелегални мигранти. Тя твърдеше, че е набедена за извършеното престъпление и че е обект на негативна медийна кампания.

На 25 юли МВР съобщи, че в района на 132-рия километър на “Тракия”, в посока към София, полицаи спрели три автомобила – “Ауди А8”, “Ауди А3” и “Мерцедес”, а по-късно и “Пежо”. В тях имало девет български граждани и петима чужденци от Сирия и Ирак, които трябвало да бъдат транспортирани до София. Мигрантите били транспортирани с първите две коли, като водещият бил оборудван със светлинна и звукова сигнализация.

На четирима мъже и две жени бяха повдигнати обвинения за незаконен трафик на чужденци. От МВР уточниха, че работят от около два месеца за разкриването на канала.

Споразуменията на обвиняемите с прокуратурата трябва да бъдат одобрени от съда в сряда, е съобщил говорителят на Районната прокуратура в Пловдив Атанас Илиев пред “Офнюз”. Според него Велева ще получи 3-годишна условна присъда с изпитателен срок от пет години. Тя вече напусна партията на Валери Симеонов.

Останалите обвиняеми – Калина Иванова, Калин Василев, с когото бившата активистка на НФСБ живее, Дилян Николов, Николай Дюлгеров и Любомир Тодоров, също са сключили споразумения с прокуратурата. Поведението им е съвсем логично, но изненада буди прокуратурата, която твърдеше, че става въпрос за стройна организация на трафиканти. При това положение е нелогично защо се съгласява на присъди много под минимума, а не настоява за по-тежки наказания.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране