15.12.2023 | 18:28
Бившата пиарка на Киро Петков гръмовно: Лена Бориславова е идиотка!
Според Диана Дамянова, бутанeто на МОЧА е свързано с прекратяване на възможното съешаване на ППДБ с БСП в СОС. Борис Бонев никога няма да стане председател на Общинския съвет

Всичко не е такова, каквото изглежда!

Внезапното разрязване на паметника, известен като МОЧА, все пак по-скоро е свързано прекратяване на възможното съешаване на ППДБ с БСП в СОС, отколкото с внезапно предколедно осъзнаване на факта, че този паметник трябва да бъде разрушен. На всяка цена.

Вече почти публично се знае за сложните взаимоотношения ППДБ-Спаси София в София. Бонев, комуто е обещано да стане председател на СОС в замяна на отказа му да се бори за кметското място, сякаш без санкцията на ППДБ беше на път да се договори и да получи подкрепа от групата на Ваня Григорова. Но… тази договорка ще остане в историята, след посягането на целостта на МОЧА.

Така Бонев все повече се отдалечава от възможността да стане председател на СОС, от една страна защото е напълно неприемлив за ГЕРБ, а от друга защото толкова пъти каза, че няма да се коалира с ГЕРБ, че някак не е удобно да се извърти.

А сглобка в СОС с ГЕРБ ще има, хем защото няма друг начин за управление на столицата, хем защото и двете /трите/партии и без туй носят щетите от националната коалиция, наречена от някой идиот /или идиотка/ от ПП – СГЛОБКА*.

Нови избори за общински съвет ще доведат до доста неприятни за СГЛОБКАТА резултати. Надявам се, че и те го знаят!

От друга страна правителството на СГЛОБКАТА е на път да осъществи истински, истински и безусловен пробив, като вкара или поне полувкара България в Шенген.

И не, влизането в Шенген не е просто липса на паспортна проверка по летищата, а е цяла система , гарантираща по-добра свързаност на България с Европа и по-добри условия за търговия и транспорт..

Но… дните за вземане на това решение от Австрия и Нидерландия се броят вече на пръстите на едната ръка, а едно от важните условия са промени в конституцията, даващи гаранция за справедлив съдебен процес и контрол върху корупцията.

И точно тук се явява „градивния” протест на 68-те депутати от опозицията, които блокират дейността на парламента, бавят приемането на промени в конституцията и така се стремят да блокират напредъка по Шенген.

За БСП и Възраждане е ясно, те са с ясна неевропейска ориентация, а и свалянето на на МОЧА истински ги удря в русийското сърце, ама какво прави ИТН в тази компания хич не ми е ясно.

Но за тези партии, приемането в Шенген /или полуприемането/ ще бъде тежък удар, защото успехът на правителството в това отношение ще е истински. Както и болката им от по-плътното присединяване на България към Европа, ще остави много гаден горчив вкус в тях. Щото всяка по-нататъшна стъпка към Европа е по-нататъшна отдалечаване от Матушка Росия. И очень болить!

На фона на това, гнездото на рашистката пропаганда в БНР се кани утре да ни запознае с мислите и душевността на руската посланичка, която ако бяхме държава като хората, щеше отдавна да е изгонена.

Но , това се забелязва единствено и само от евроатлантическия Пеевски, който навярно ей така , между другото ще успее да се справи с това гнездо на руска пропаганда, след много месечни огромни и безрезултатни усилия на отделни български демократи.

Иначе МОЧА е преполовен, както всъщност е и бил въздигнат – набързо и на парчета. Което е главната добра новина в страната.

Шенген би бил другата. А, дано!

*Автор на актуалнтото име на НЕКоалицията „Сглобка“ е Лена Бориславова, за която се появиха видеа, че е любовница на Кирил Петков.

1 коментар

  1. Анонимен каза:

    Какъв успех та тия ибрикчии на запад техните (партньори) тоест Господари не ги бакапат за слива ще ни вкарат ако има килипир за Господарите не за нас а ако няма и за тях ще видим Шенген през крив макарон.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране