16.11.2023 | 14:00
Бившата пиарка на ПП Диана Дамянова: Борисов и Пеевски са тандем, а Киро и Асен са в плен на Пеевски (видео)
След "парапета" Лена вулгарно реши да остане и да бъде много важна. А тя нанася ежедневни щети

Бях близо до Борисов през 2013 г,. когато Борисов и Пеевски станаха тандем. Борисов имаше маниакална необходимост от това медиите да го обичат, пък имаше едни медии около Пеевски, които не го обичаха.

Това заявява в „ИнтервюТО“ пред журналиста Ивелин Николов бившата пиарка на ПП Диана Дамянова.

Тя споделя, че е приела да стане пиар на ПП, тъй като тогава ги смятала за „добри носители на промяната“: „Работих с тях до падането на правителството, когато се оставиха да станат пленници на Пеевски. Което е по-зле, ако бяха станали пленници само на Борисов„.

„Тогава, когато ИТН по неговите си причини, които не бих нарекла най-чистите, когато напусна правителството, аз застанах на позиция, че сега е моментът да поискаме символна подкрепа на Борисов. Ставаше дума за десетина гласа. С това щяхме да постигнем три неща. От една страна Борисов ще им даде такава подкрепа, защото най им трепереше да не влезе в затвора. И сделката щеше да бъде – ние не те закачаме, ти ни даваш подкрепа.

Второ – защото едно правителство за 7 месеца не бе направило нищо и щеше да бъде хубаво да постоят, а не да изчезнат в историята, както се канят да изчезнат сега. И третото, понеже съм историк, си давах сметка, че в статуквото такова, каквото е, няма начин да имаме нещо по-различно от възможността да получим подкрепа от Борисов“, казва Дамянова.

Петков и Василев „късали ризи“ и били категорични – такъв вариант няма. Тогава пиарката взела решение да си тръгне, тъй като очевидно се пропускал „исторически шанс да продължат, макар и с подкрепата на Борисов“.

Накрая те влязоха в плен не само на Борисов, но и на Пеевски. Първото мога да го преглътна. Второто не мога да го простя„, подчертава Диана Дамянова.

Един ден разбрах, че икономическата сила в страната е аутсорсната към Пеевски и всеки, който иска да получи нещо от Борисов в областта на обществени поръчки, строителства и т.н., трябва да координира това с Пеевски. И постепенно те станаха тандем„, поясни тя.

Дамянова споделя, че и Кирил Петков, и Асен Василев са имали много силна политическа страст през целия си живот. „Това са хора, които смятат, че могат страшно много да дадат. Но освен да имаш желание да дадеш, трябва да имаш и съответните знания, и очи, и уши да слушаш специалистите. Те го нямат, особено Кирил“, споделя още Дамянова.

Запитана защо Петков и Василев са се скарали с „бащата на Промяната – президента Румен Радев„, тя отговори: „Румен Радев наистина им даде подкрепа, разчитайки доста наивно, че това е негов политически проект. Разривът с Радев настъпи веднага след изборите и настъпи главно на външнополитическа основа. Основното беше Македония. Както сега натискат „Направете правителство“, тогава се изреждаха ежедневно емисари, които искаха да свалим ветото на Македония. Това беше първият конфликт. Вторият беше вече личен конфликт, свързан с НСО. Кирил имаше манията да сменя хора. Радев не му се върза. И между тях възникна конфликт. Но това са конфликти между двама души, които не се разбират по дадени въпроси. Иначе на мен Радев не ми е бил никога важен, не ми е бил фактор“.

Диана Дамянова коментира и работата си в „Лукойл“ – 15-годишна практика и сегашния конфликт с дерогацията:

„Има нещо крайно нередно в сегашната ситуация. Няма по-разследвана компания от „Лукойл“. Там има камери на всеки сто метра, всичко се замерва. Идеята, че се претоварвали танкери в морето, може да хрумне само в главата на Кирил. За мен се води райдърска битка за овладяване на „Лукойл“. „Лукойл“ си отива, „Нефтохим“ остава. Той е най-модерният завод не само на Балканите, но и в голяма част на Европа. Колкото повече удари понесе „Лукойл“, толкова по-евтин той става“.

Вечния хит „Лена Парапета“ Диана Дамянова коментира с думите: „Те не го отиграха този удар. На мен това ми беше моралният срив по отношение на тези хора. Лена носи изключителни щети. Защото във всяка цивилизована държава висш държавен чиновник, който е видян в подобна ситуация или подава оставка, или елегантно си отива по някакъв начин. Тя напълно вулгарно реши да остане и да бъде много важна. Тя е много важна за Кирил вероятно поради „парапета“, но и поради това, че му е мисловното гуру. Тя има много лоша политическа преценка, за съжаление… Тя е лош политически съветник на Кирил, но е основният му политически съветник. Това е щета, която се нанася ежедневно, включително и сега„.

Диана Дамянова заяви още, че „Борисов ще изяде Промяната“.

Борисов не само че изяжда, той ще изпие Промяната докрай. Той е намерил удобната роля, в която той е недоволен, не е точно част от властта и може всеки един момент да я разклати. И в същото време не носи отговорност. Когато Борисов разбере, че почва да понася щети и ГЕРБ, той ще се дръпне, стига геополитическите условия да му позволяват. Те всъщност са в плен на двете войни. След това управление, на ПП ще му останат четирите кмета. Това ще остане от ПП, след като Борисов ги изпие„.

Де факто в ПП партия няма. Те са неспособни да изградят партия„, допълни Диана Дамянова.

„Гнусното на всичко това е, че за да може да има демокрация напред, трябва да има възмездие назад. И хора като Борисов и Пеевски трябва да понесат в някаква степен отговорността си. И докато Борисов като че ли леко изстрада своята корупция, то Пеевски в момента е баща на правителството. Той е официален говорител на правителството. И тук аз съм морално унищожена. Защото икономическото дередже на България се държи на Пеевски“, заяви още Диана Дамянова.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране