29.04.2024 | 22:29
Бившата пиарка на „Промяната“ попиля Киро и Лена за фалшифицираните документи
Диана Дамянова дава съвети как да се измъкнат от скандала с фалшифицираните подписи

Бившият ПР на „Продължаваме промяната“ Диана Дамянова здраво подпука Кирил Петков и Лена Бориславова за скандала с фалшифицираните документи.

Ето какво пише в профила си във Фейсбук комуникационният експерт, като изрично посочва, че няма предвид нищо конкретно, но публикацията ѝ идва тъкмо насред разкритията на „Биволъ“:

„КРИЗИСЕН ПР ИЛИ ПР ПО ВРЕМЕ НА КРИЗА

Разликата е голяма.

Кризисният пиар изисква да не правиш неща, които биха те довели до криза, а ако те са се случили, тогава да си подготвен с всички стъпки по кризата.

ПР-ът по време на криза в общия /особено българския случай/ представлява хаотични движения за отбиване на атаката. Движения, които не се правят по предварителен план, а са плод на моментни решения /почти винаги грешни/.

ПР-ът по време на криза обаче, макар и хаотичен, ако не си бил умен да се подготвиш по-рано, трябва да отговаря на три условия:

1. Отговаряй на въпросите, които ти задават – ясно, точно и конкретно.

2. Не подменяй въпроса, личи си.

3. Казвай само и само истината или поне тази част от истината, която можеш да си позволиш в момента.

Следвайте ме за повече съвети. Защото поне в тази област е известно, че съм, как да кажа, доста добра. И си говоря само по принцип, нямам предвид нищо конкретно.

И по време на криза, пр-ите и адвокатите са първите, които изгарят. За да не изгори ръководството. Тъжно, но ние си знаем че това се случва и поне ние, ПР-ите, сме предварително подготвени за това.“

Според разследването на „Бивол“ Лена Бориславова от „Продължаваме промяната“ е фалшифицирала подписи и документи през 2021 г., когато Кирил Петков трябвало да стане министър на икономиката в служебен кабинет, но все още бил член на Управителния съвет на неправителствена организация „Да запазим Корал“. Изданието публикува документи, за които се твърди, че са съставени с фалшив подпис на председателя на „Да запазим Корал“ Атанас Русев.

Първият представлява пълномощно, с което Лена Бориславова може да се разпорежда с делата на сдружението, а останалите са протокол от заседание на сдружението, на което се взима решение за освобождаване на Кирил Петков като член на управителния съвет и назначаването на Мартин Драгулев на негово място, както и декларация за истинност.

Последните също били с подписи на Русев, за което той реагира в социалните мрежи, посочвайки, че „иконата“ на „Продължаваме подмяната“, се е изгаврила с него и сдружението. Той определя това като „ред престъпления, за да може нейният Кирил Петков да влезе във властта“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране