26.03.2015 | 20:46
Бизнесмени спряха големите пари за ЦСКА
Отказът на Юлиян Инджов и Манджукови постави на карта лиценза и бъдещето на самия клуб

Светлото бъдеще и финансовото спокойствие в ЦСКА се отложиха за неопределено време, след като вчера бъдещите мажоритарни собственици на клуба Юлиян Инджов и фамилия Манджукови отказаха да поемат управлението. Те сториха това с декларация, в която обвиниха за провала настоящия главен акционер Александър Томов.

В изявлението се казва, че Томов разиграва фарс от началото на годината и именно той ще носи отговорност за развръзката около лицензирането, а и около бъдещето на клуба, и се допълва: „До момента от ръководството, респективно от мажоритарния собственик, не ни е предоставена необходимата правна и финансова информация, въз основа на която да се вземе сериозно управленско решение. Тъй като не е сериозно да продължаваме преговорни взаимоотношения за придобиване на мажоритарния дял, без да се знае цялата истина за финансовото състояние на клуба, ние се отказваме от преговорите за придобиване на мажоритарния дял“.

Инджов доуточни с няколко думи пред bTV. Там каза, че заедно с Петър и Ивайло Манджукови са изискали финансовия одит на дружеството, отчета и баланса за 2014 г., но не са ги получили. „Няма как да продължим напред, без да знаем в какво стъпваме. Ние не знаем колко са задълженията на ЦСКА. Като хора от бизнеса не можем да встъпим в управлението на едно дружество, без да знаем назад какво ни чака като плащане. Мога само да кажа, че не сме виновни. Хем продават, хем не дават. За мен това е фарс. Аз така го тълкувам. Категорично отказваме с г-н Манджуков да кредитираме под каквато и да е форма и мажоритарния собственик, и клуба. Смятам на 31 март да си предявя искането за придобиване на акциите с идеята да мога да ги подаря евентуално, ако се появи нов човек, който да поеме управлението. Никой не желае ЦСКА да не получи лиценз. Ние най-малко. Единственият начин ЦСКА да се спаси е да се стигне до смяна на собствеността“, допълни Инджов.

От клуба отвърнаха чрез декларация, в която двамата крупни акционери са наречени „лицата П. Манджуков и Ю. Инджов“. От ЦСКА прилагат доказателство за всички предоставени на бизнесмените документи, посочено е и че свидетели за това са били десетки служители на клуба. „От информацията ясно се вижда, че горепосочените господа лъжат. Очевидна е целта на господата не само да заблудят обществеността, но и да се опитат да навредят на получаването на лиценз на ЦСКА и да се възползват от всичко това. „Спомоществователството“ на П. Манджуков и Ю. Инджов в края на 2014 година е свързано с принудителен залог на големи пакети акции и с висока лихва от 7%. Възнамеряваме в следващите дни да публикуваме и договорите за залози, които ясно показват опита да се придобие клубът на безценица и да се препродаде на трети лица“, се казва още в изявление на ръководството.

Самият Александър Томов вчера не се появи на ст. „Българска армия“, като обяснението бе, че е започнал спешни срещи в търсене на вариант за спасяване на лиценза. Той обаче заяви, че не се крие и днес ще даде пресконференция.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране