07.11.2016 | 15:30
Благодарение на Турция Цецка печели в чужбина
Там в секциите са успели да гласуват между 800 и 900 души

Кандидат-президентът на ГЕРБ Цецка Цачева печели вота на българите в чужбина, сочат резултатите от преброяването на ЦИК при обработени 79.45% от протоколите извън страната.

Председателят на парламента получава 24.58% от гласовете зад граница, което е с 8 на сто от резултата на номинирания от БСП ген. Румен Радев, който е с 16.58% подкрепа. Най-много гласове Цачева получава от Турция. В момента са публикувани данните от 21 секции, в които гласовете са разпределени между Цачева и Орешарски. Гласовете за другите кандидати са рядкост. Преди изборите ДОСТ на Местан заяви, че ще подкрепят Цачева. В някои секции в Испания също води Цачева.

Трети в чужбина е Трайчо Трайков с 13.33%. В секциите в Западна Европа, Австралия, САЩ той води, след него е Румен Радев.
Четвърти във вота от чужбина, отново заради Турция, е подкрепеният от ДПС бивш премиер Пламен Орешарски, за когото са гласували 12.61% от сънародниците ни в чужбина. Пети е Каракачанов с 11.39%.
За гласуването в Турция прави впечатление, че там в секциите са успели да гласуват между 800 и 900 души, нещо, което въпреки дългите часове стоене на опашки не успяха да направят в Лондон и Франкфурт. Там са гласували средно по 500 души в секция. Основната причина за забавянето беше изискването за попълване на декларация от всеки гласоподавател. Заради референдума се попълваха по две декларации.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране