05.03.2017 | 20:34
Бойчев и Велчев се изпокараха за дебата между Нинова и Борисов
Само Борисов не излиза на дебат, обвини социалистът, а представителят на ГЕРБ отвърна, че искат да видят с кой би управлявала Нинова

Лют спор се разрази между Жельо Бойчев от БСП и Красимир Велчев от ГЕРБ в студиото на Канал 3. Искрата обаче беше хвърлена от Румен Христов от Реформаторския блок, който обвини БСП, че не си признават, че служебното правителство е съставено от левицата.

Къде го видяхте на БСП? Как ще е на БСП този кабинет? Хайде да не си говорим глупости! Кажете къде са министрите на БСП? Половината министри бяха в екипа на ГЕРБ. Каква е тази логика, възмути се Бойчев. ”Значи ако областните са на ГЕРБ и полицейските началници са излъчени от ГЕРБ, могат да правят честни избори, но всички други не могат”, продължи той. ”Нали преди няколко месеца изборите бяха честни, нали тези хора ги проведоха”, отвърна му Велчев.

”Корнелия Нинова иска едно елементарно нещо: да седне очи в очи с човека, който ще носи отговорност за управлението на страната от партия ГЕРБ и тя декларира, че е готова да застане. Нека българските граждани да преценят кой заслужава това доверие. Нека българските граждани да преценят”, защити лидера си социалистът. ”Тя смята, че може да управлява само държавата”, прекъсна го представителят на ГЕРБ.

”Не! Тя иска дебат с г-н Борисов. Ние всичките ходим по студията и дебатираме непрекъснато”, продължи Бойчев. ”Ще бъде ли Румен Гечев министър на икономиката”, попита го Велчев. ”Мислите ли, че някой може да ви каже какъв ще е персоналният списък на следващия кабинет”, отвърна му Бойчев. При нас ако спечелим министър ще бъде, който и до сега – Владислав Горанов. Мога да ви кажа и кой ще е министър по европейските въпроси”, контрира го опонента му.

”Това означава, че г-н Велчев възнамерява да прави самостоятелен кабинет с ГЕРБ”, заключи Жельо Бойчев. ”Твърде вероятно е ние да сформираме правителство и затова трябва да кажем – ще бъдат тези и тези хора”, обясни Велчев. ”В момента е спекулация да се говори за персонален състав на следващия кабинет, при положение, че не е ясно мнозинството, което ще бъде излъчено”, обоснова се социалистът.

”Хората правят правителство в сянка при действащ кабинет. И вие сте го правили. Сега, когато остава един месец вие ако не сте готови с екипа си, кажете си”, предизвика го отново Красимир Велчев. ”Ние нямаме проблем с екипа си”, отвърна Жельо Бойчев. ”Не го пазете в тайна тогава”, призова го Велчев.

”Единственото, което искаме е г-н Борисов да не се крие и да застане пред Корнелия Нинова и да направят един разговор. Бил е министър-председател два пъти и не мисля, че има притеснения, че не може да отговори на Нинова”, върна темата представителят на БСП. ”Не е ли по-добре да знаят избирателите с кой ще управлява Корнелия Нинова”, попита Красимир Велчев. ”Ние не бягаме от дебат, но искаме да видим с кои хора ще управляват БСП. Мисля, че е честно към избирателите, към хората, които ще гласуват!”, каза още той.

”Колко дебата направихме? Единственият, който не излиза не дебат е Бойко Борисов! В момента всички сме кандидати за народни представители и искаме доверието от хората. Те ще кажат после кой какъв ще бъде”, заяви социалистът и беше категоричен, че няма да бъде министър в евентуален кабинет на БСП, ако спечелят изборите. ”Ние издигаме за водачи на листи министри, защото се гордеем с тях”, каза още Велчев, но беше прекъснат от Бойчев, който го попита, защо тогава Румяна Бъчварова е 8-ма в софийските листи на ГЕРБ. ”Може би това е оценката ви за сектор сигурност”, попита той, а събеседникът отвърна, че дори назад в листите имат качествени хора.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране