15.02.2017 | 13:11
Бойко Борисов водач на две листи на ГЕРБ
Цветан Цветанов ще бъде първи във Велико Търново и Благоевград, във Варна първа е Лиляна Павлова

Водачите на листите на ГЕРБ вече са ясни, заяви председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов пред БНТ. „Вчера листите бяха почти финализирани. В момента се прави последното съгласуване със съответните областни и общински структури и предполагам, че от петък до понеделник ще бъдат извършени съответните регистрации по места. Водачите вече са ясни, трябва да си изпълним последната процедура с последното съгласуване на структурите и ще бъдат официално обявявани. Но вече са ясни като цяло, така че нямаме никакви проблеми“, заяви Цветанов.

Четирима са кандидати за депутати, които ще водят две листи. „Това са Бойко Борисов в 25-и МИР в София и Пловдив-град. Аз ще водя традиционно Велико Търново и Благоевград. Горанов ще води 24-и МИР- София и Силистра. Томислав Дончев ще води 23-ти МИР и Габрово“, обяви зам.-председателят на ГЕРБ. Във Варна срещу Стефан Данаилов ще се изправи Лиляна Павлова, листата в Кърджали ще бъде оглавена от Цвета Караянчева, а в Бургас – от Ивелина Василева.

„Направили сме всичко възможно, както да има съответното обновление в листите, така и да запазим този баланс на партийната структура и същевременно на експертизата, която трябва да присъства в българския парламент като начин на говорене и участие в съответните секторни политики, в комисиите, в които се разглеждат законопроектите“, отбеляза Цветанов. В листите ще има и нови лица, като попълненията ще бъдат доктори, хора в сферата на образованието, културата, спорта.

„Имаме много известни личности в дадените секторни политики, които на местно и на регионално ниво са авторитети и точно това беше смисълът на обновлението, което трябваше да има в партията. Предполагам, че някъде около 40% ще има нови лица, които ще участват активно в тази предизборна кампания, но сме запазили и тази приемственост, която е изключителна важна, защото виждаме, че някои от партиите вървят към доста сериозно противопоставяне, което се създава между централна и общински структури“, посочи още Цветан Цветанов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране