04.05.2024 | 13:32
Болната Маргарита Михнева сама на Великден
За празника Чапа излиза от хосписа, в който живеят с журналистката

Журналистката Маргарита Михнева няма да прекара празниците с дъщеря си и внуците. Тя ще бъде сама в частния хоспис в София, където бе настанена в началото на годината. Щерка ѝ Неда вече се е прибрала при семейството си в Швейцария, след като повече от месец бдя над болната си майка. За Великден нямало отново да лети до България. Така Маргарита щяла да прекара най-светлите християнски празници на легло в частния старчески дом за разлика от други негови обитатели, пише Ретро.

Преди Михнева в същия хоспис от роднините си бе изпратен и легендарният скулптор Георги Чапкънов. Той обаче ще излезе в „отпуск“ и ще бъде прибран у дома от сина си – режисьора Тодор Чапкънов, който всъщност поема разходите около престоя му там. Великден и Гергьовден Чапа ще изкара на трапезата със семейството и най-близките приятели. Синът му дори вече бил направил резервация в столичен ресторант, където да се почерпят за имения му ден. „Всички много му се радваме, като го вземем при нас. Добре му се отразява да е сред внуците си. Въпреки че нямаме възможност да се грижим за него професионално, както го правят в дома, все пак ще го наглеждаме. Иначе татко се крепи, има изключителен дух“, казва Тодор, който единствен от тримата наследници на скулптора се грижи за него. В момента Чапкънов не рисува, тъй като предпочита да изкарва времето си в разговори с приятели и познати в хосписа. Не бил добре със зрението и слуха, но се крепял.

Значително в по-тежко състояние от него в елитния старчески дом постъпила Маргарита Михнева. Тя попадна там, след като първо бе приета по спешност в психиатричното отделение на Александровска болница с нервен срив навръх Коледа миналата година. Състоянието на 72-годишната журналиста не позволяваше транспортирането ѝ със самолет в чужбина и дъщеря ѝ избра да се довери на специалистите в медицинското заведение, които да се грижат денонощно за болната ѝ майка. Според близки до легендата на БНТ до рухването ѝ се стигнало заради агресивното лечение на рак, на което тя наскоро се подложила, след като диагнозата се завърнала при нея 20 години след първия им сблъсък.

Във въпросния хоспис в полите на Витоша живеят още знаменити българи, сред които известният художник Иван Вукадинов, както и двукратният олимпийски шампион по борба и колекционер на изобразително изкуство Боян Радев.

1 коментар

  1. мив каза:

    така става със злобните вампири. Заключват ги, да не тормозят и плашат!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране