19.09.2016 | 0:01
Борисов е виновен за избора на Плевнелиев
ДПС ще издигне Доган, ако прецени, че това ще им помогне на парламентарните избори, смята бившият министър

Идеята ни беше съвсем различна, но председателката на БСП реши друго – излъга нас, излъга и много други хора. Това каза в предаването „Беновска пита“ Ивайло Калфин, кандидат-президент от коалиция „Калфин президент“.

На твърдението на водещата, че е в топ 10 на българските политици, той отговори, че в България нямаме официална класация, но призна, че в ЕП е имало подреждане по конкретни критерии и той е бил напред в списъка.

Това, което познавам от ДПС, е, че те обичат енигматични послания. По думите му един политик като Ахмед Доган, който присъства от 20 години, е добре да се кандидатира. „Той е тежка артилерия като политик, но опасността е друга – възраждането на редица разделения по различни линии. Не бива да го допускаме“, коментира Калфин.

„Политическата тежест на ДПС се определя основно от резултата на парламентарните избори. Ако г-н Доган прецени, че негова кандидатура ще помогне на ДПС на парламентарните избори, ще се кандидатира. Те са умела политическа партия, която е работила с всички“, каза още бившият социален министър.

По думите му всички институции у нас имат нов облик, включително и президентската. „Президентът може да помогне много на правителството, може да бъде и контрапункт, когато има нужда“, добави той.

На въпрос дали ще поиска разширяване на правомощията на президента, ако бъде избран, Калфин отговори, че се кандидатира за позицията в рамките на тази Конституция, но това не означава, че няма да работи за промените, които са необходими.

Относно бежанската криза той коментира, че проблемът на България е трафикът на хора, а не бежанците. Според него не ЕС или Сорос са виновни, а трябва да се помисли за външната политика.

По думите на Калфин Борисов е виновен за избора на Плевнелиев и той трябва да каже как оценява мандата му преди да излъчи следващия. „Няма лошо да има критика. Президентската институция беше на практика безполезна по някои наболели проблеми, като бежанците например“, категоричен беше Калфин.

„Според мен България трябва да увеличи въоръжаването си не заради НАТО, а заради нас. Ние трябва да имаме капацитет, който да си е наш, а не НАТО-вски“, заяви още той.

1 коментар

  1. Арсов каза:

    Снимките са илюстрация на Борисов, за отношението му към президентската институция.На 02.10.16-година,ще се пръкне кандидатът за президент на ПП-ГЕРБ,дано той да не позволи да изглежда карикатурно, както предшественика си.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране