28.03.2019 | 12:50
Борисов: ГЕРБ няма да се разцепи, но понесохме тежък удар
Оставката на Цветан Цветанов не била приятелски огън.....

Ако мислите, че на партията, на групата, на нас ни е хубаво или това е малко да ѝ свалиш шефа на парламентарната група, на комисиите и да го извадиш от парламента. За него са гласували 2 многомандатни избирателни райони. А знаете ли колко хора са ми се обаждали да кажат: „Не го прави. Пази си като Корнелия хората. Когато обвиняват някого от БСП, те излизат и викат: „Ние сме единни“ и застават там. Ти правиш точно обратното. Цецка Цачева, толкова години в ГЕРБ. Така премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов коментира скандала „Апартаментгейт“.

“Партията понесе изключително тежък удар, а последвалите оставки не са били лесно решение. Това са тежки решения, но те показват как трябва да се действа. Има грешка, има и прошка. Ще се докаже с времето дали са били виновни или не. Вярвам на Цветанов, но 7 дни нямаше медия, за която тази тема да не е на първо място. Така съм преценил, това е мое право да наложа тези санкции. Оставката не е плод на приятелски огън”, коментира премиерът.

“Дали ще повишим резултата ще го видим на 27 май. Поуките всеки си ги извади. От моите санкции си личи. Всички са напуснали държавните постове. Не зная какво е интересно откъде идва атаката. Преценихме ,че не изглежда красиво, не изглежда добре. Искам да видя нотариалните актове на всички в тази сграда. Просто ми е интересно. От първия момент ви казах, че не изглежда добре. По-тежки санкции от тези, не мога да си представя. Структурите си искат ГЕРБ. Припознава го като важен за него хора”, допълни Борисов.

Според него ГЕРБ няма да се разцепи въпреки този скандал. „Независимо кой е, всички ги обичам, но когато има подобен скандал, трябва да се понесе веднага отговорност и ние я понесохме на всички нива по най-тежкия начин и ако си мислите, че на мен това ми доставя удоволствие или ми е приятно като чета как ГЕРБ щял да се цепи, как едни ще ходят с Цветанов, други с еди кой си. Никога не е стоял този въпрос пред нас. Факт е, че остана много неприятно впечатление у обществото. Ние отново демонстрирахме, че когато има проблем, носим отговорност“, сподели още премиерът.

“За приятелският огън е сто процента фалшива новина. Всички сме страдали от този скандал. С този скандал отвратихме народа. Винаги съм се плашил от приятели. Затова съм твърдял, че нямам приятели. Знаете ли колко ми е важно, в момента върви важен геостратегически процес. Колко ни е важно инерконектора България-Гърция да се стартира. Оставям на медиите да се занимават с разследвания. Тежък удар понесе ГЕРБ с историята с апарментите”, обясни той.

Той обеща до края на деня да стане ясен и новият министър на правосъдието, на когото премиерът ще постави няколко задачи.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране