23.11.2016 | 15:07
Борисов: ГЕРБ по-подготвен от мен за премиер
Предполага, че ще го викнат на разпит и за МиГ-овете

Не виждам в ГЕРБ по-подготвен от мен за премиер. Това заяви премиерът в оставка Бойко Борисов пред столичното следствие.

“Винаги съм казвал, че трябва да се проверява, когато има съмнения в нещо и това е и ролята на обвинителя. Чл. 7 и чл. 9 съм обяснил как се внася акт на подпис, поради това, че ситуацията беше такава, че бързо трябваше да се реагира с ваксините”, уточни Борисов, който бе разпитан в столичното следствие заради турските ваксини.

“Обяснил съм, защо решението е на подпис и какво сме целели с всичките финансови и икономически обосновки за ваксините с Турция. Точно и ясно. Ако не бяхме дошли тука, щяхте да питате защо не са ни викали. Всички говорим за проверки, разследвания, проверки, разследвания на всички”, добави премиерът на въпроса, защо го викат сега, когато вече е в оставка.

“След като в пространството се говори за тези ваксини толкова много, трябва да обясним защо сме взели това решение”, добави Борисов. Бойко Борисов предполага, че ще го викнат и за МиГ-овете.

„Страховете, които се насаждаха в българските военни пилоти, че са некачествени двигателите и опасни, днес с над 50 млн. сме заверили сметките на МО за оригинални двигатели на МиГ 29. Така че нашите военни пилоти да бъдат спокойни, защото и ремонтираните са с гаранцията на МиГ. Обещах им и сме го направили”, каза още Борисов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране