05.01.2021 | 13:12
Борисов гледа магистрали от хеликоптер и се хвали: Цяла Северна България ще се възроди
"Искам българите да знаят - нашите строители работят на световна класа"

Бойко Борисов слезе от джипката и се качи в хеликоптер. Днешното му пряко включване във Фейсбук бе от борда на хеликоптер, който прелетя над трасето на магистрала „Хемус“. Целта – да видели българите как строят родните строители.

Искам българите да знаят, че нашите строители работят на световна класа, за да може по АМ „Хемус“ после да се минава за минути, чува се гласът на Борисов във видеото, качено в социалните мрежи. Кадрите от небето показват строежа на трасето край п.в. „Боаза“.

„Да видят всички как нашите прекрасни български строители правят новите пътища. Навсякъде се строи, вижте колко много е направено. Цяла Северна България ще се възроди“, казва премиерът, а до него пътува финансовият министър Кирил Ананиев.

„Трябва да види министър Ананиев, защото струва близо 2 млрд. лв. Видяхме новото трасе и колко е напреднал процесът. Едната част вече е асфалтирана, изградени са и кръговите кръстовища и то само за няколко месеца в условията на пандемия“, продължава Борисов. И после повтаря познатата си теза, че ако не е било неговото управление, магистрала „Хемус“ е щяла да стига само до Правец. „Това е изключително тежка местност. Почти цялото трасе стъпва на моста. Искам българите да знаят, че нашите строители работят на световна класа, за да може след това да се минава за минути. Това за десетилетия напред ще промени облика на Северозапада. Вижда се колко много е направено. Тя затова „Хемус“ е направена само до Правец, защото се вижда през какво минава. Ще се види разликата“, бодряшки разказва премиерът.

И подканя: „Снимайте, защото когато тръгне магистралата, веднага ще се забрави колко трудно е строена. Виждаме, че това е огромно строителство. Всичко се издълбава, а на други места се насипва, имаме и археология“ .

„Така снимахме и газопроводите и вече са под земята и работят. Снимайте сега и магистралата, защото като я пуснем ще забравят колко трудно е строена“, отчете още Борисов и допълни, че държавата ни е прекрасна, но много трудна за строителство.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране