05.06.2019 | 8:28
Борисов избухна: Безплатни неща няма!
Премиерът атакува остро социализма

Безплатни неща няма, заяви премиерът Бойко Борисов. „Ние държим прогнозируеми данъци и ще ги държим докрая. Но какво значи безплатно? Няма безплатно. Комунистите най-обичат чуждите пари – да ги вземат както 1944 година и тогава са иззели всичко – и къщи, и предприятия и са ги фалирали. За каква реиндустриализация говорят те? Да върнем Кремиковци, торовите заводи? Ако гледате сериала „Чернобил“ тези престъпници изкараха на манифестация точно когато дойде облакът“, възмути се Борисов.

„Ние данъците няма да ги пипаме. На финала сме за чакалнята на еврозоната – това е добре,защото ще спрат лошите кредит банките и ще се гарантира сигурността на инвестициите, заяви още той. Ще натискаме бизнеса за заплатите, няма да се сърдите, обмисляме с Горанов да построим колкото са необходими ясли и детски градини“, посочи още премиерът.

„Ние няма да се връщаме през две години пак, за да ви оправяме финансите. Хубав популизъм имате“, обърна се към партиите Борисов.
„Предсрочни избори искате? Ами, ако ви бяхме направили предсрочни избори? Вие искате ли Хемус от Северна България. И защо мълчите като я искате. А искате ли от Младост до Църна Маца да почнем южната дъга. Бъдете живи, бъдете активни тогава“, заяви Борисов.
„Популизмът, надпреварата за думата „безплатно“ няма да доведе до добро“, каза още министър-председателят.

„Ще се окаже, че аз съм единственият, който иска данъци за детски градини“, допълни той. „В социализма не се знае кой работи взима данъците“, заяви още той.
Борисов коментира и въпроса дали ще има коалиционен съвет. „Коалиционен съвет може да има по всяко време. Аз всеки ден виждам и с Каракачанов, и с Марияна Николова“, посочи той.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране