03.03.2020 | 17:23
Борисов към Btv: Съжалявате ли, че няма мигранти?! Мога да докарам
Повод за яда му бе настоятелен въпрос на репортера, зададен няколко пъти, какво ще стане, ако миграционният натиск се премести от границата на Гърция към нашата граница с Турция

„Съжалявате ли, че няма мигранти?! Мога да докарам“! С тези думи премиерът Бойко Борисов се обърна към репортер от бТВ на граничния пункт „Капитан Петко Войвода“, където посрещна председателката на ЕК Урсула фон ер Лайен и шефа на Европейския съвет Шарл Мишел. Повод за яда му бе настоятелен въпрос на репортера, зададен няколко пъти, какво ще стане, ако миграционният натиск се премести от границата на Гърция към нашата граница с Турция.

Преди да се ядоса, премиерът обяви, че България настоява за добри отношения със съседите си и за мъдра политика и дипломация.

Малко по-късно Борисов посрещна гостите си от ЕС и ги качи в джипа си. Продължи традицията с живото предаване от премиерския автомобил, преди тримата да се качат на хеликоптер, за да летят над българо-турската и българо-тръцката граница и да видят оградата на границата, какъвто бе първоначалният анонс за събитието. След това ще има изявления на летището в София.

В джипа министър-председателят говори пред Мишел и Фон дер Лайен за новата тол система, която функционира от 1 март (с леки прекъсвания – б.р.), за магистрала „Марица“ и въобще строежа на инфраструктура у нас, за договора с „Газпром“ за по-ниска цена на газа, анонсиран тази сутрин, за терминала за втечнен газ в Александруполис. Гостите общо взето мълчаливо се возиха по пътя към хеликоптерите, а на слизане от джипа признаха Борисов за отличен шофьор.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране