07.12.2020 | 16:00
Борисов към Караянчева: С тоя прякор не си за парламента
ПКП няма да влезе в листите на ГЕРБ за следващите избори

В изключително конфузна ситуация е попаднала шефката на парламента Цвета Караянчева. Председателят на Народното събрание и един от най-емблематичните членове на ГЕРБ няма да влезе в листите за следващите избори на управляващата партия.

Бойко Борисов обаче съобщил новината на Караянчева в типичен за него стил. „С тоя прякор не мога да те вкарам пак в парламента…”, простодушно промълвил премиерът в разговор между двамата, твърди “Лупа”.

Парадоксалното е, че въпросният прякор – ПКП (или „проста кърджалийска п…а”) изтече в публичното пространство именно като реплика на Бойко Борисов, макар и непотвърдена официално до днес.

Всъщност, за неин ужас, Караянчева имала още едно популярно прозвище – Кофата. Тя се сдобила с него след биографичното признание, че е била началник на цех за поцинковани кофи. Не е ясно кой от двата прякора е имал предвид Борисов, но и в двата случая те не работели в полза на политическата кариера на дамата от Кърджали.

Все още няма информация дали след изборите Караянчева ще бъде възмездена с някакъв пост или ГЕРБ ще я оставят да гради житейския си път сама, точно като предшественичката й в парламента Цецка Цачева. „Борисов не се чувства длъжен на никого!”, обясниха поведението му хора от партията.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране