14.12.2015 | 0:01
Борисов: Кънев започна кампания за президент
Аз съм се клел пред РБ, че няма да се кандидатирам и четири години ще пазя стабилността на страната...

Премиерът Бойко Борисов разтълкува вчера решението на ДСБ да излезе в опозиция като старт на предизборната кампания на Радан Кънев за президентския пост.

“От всичко ми става ясно, че човекът, към който винаги съм имал много приятелско и взаимно мисля отношение – Радан Кънев – целта е президентските избори. Аз така го разбирам. Считам всичко това, че започва предизборната кампания за президентските избори”, коментира Борисов. По думите му, като избраници на народа “не трябва да залагаме човешки съдби, да залагаме стабилността и ако щете, цялата държава, заради една или втора лична амбиция”. Борисов не отхвърли възможността за обща президентска кандидатура.

Ден преди това премиерът изрази надежда ДСБ да размисли и да разбере, че могат да причинят тежък катаклизъм, “ако не – ще отидем на избори две в едно”. “Ако някой си мисли, че по някакъв начин ще ме привърже с ДПС или с БСП или с който и да било друг – много се лъже. Ще ги изчакам, ще видя какво ще кажат – за нас има един верен вариант и този вариант е: след шест-седем месеца са президентските избори. Аз съм се клел пред РБ, че няма да се кандидатирам и четири години ще пазя стабилността на страната. Ако те разклатят и излязат от управлението сега, да правим зимата предсрочни избори, след още няколко месеца президентски избори – това е безумие. Като се има предвид, че действащият президент, който трябва да прави президентските избори, също е в края на мандата си, това би било тежък катаклизъм за страната. Ще зарежем стабилността, ще изкараме до президентските избори и ще отидем на избори две в едно”, заяви премиерът Бойко Борисов.

От своя страна президентът Росен Плевнелиев обяви, че не му се прави трето служебно правителство и се надява, макар и крехка, стабилност да има.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране