01.03.2020 | 17:53
Борисов, не ставай смешен! Не България, а Гърция е застрашена от нова мигрантска вълна!
Не София, а Атина трябва да е инициатор на среща на върха

Истерията на Бойко Борисов с китайския вирус пък е христоматиен пример за класическо активно мероприятие (АМ) на властта за отвличане на вниманието от барселонския вирус. Знае си, че лидерът на ГЕРБ май е минал не само през Пожарникарския факултет на Академията на МВР, но и през ДС-факултета, където е взел с „отличен“ изпита по АМ.

Едно не е ясно от премиерската идея за спешна среща на върха в София, на която Борисов ще играе шеф на ООН: Защо до момента нито Еврокомисията и нито един европремиер не го подкрепиха, а в същото време светкавично одобриха призива на гръцкия външен министър за такава среща?

Защото на всички е ясно: Не България, а Гърция е застрашена от нова мигрантска вълна! Не София, а Атина трябва да е инициатор на среща на върха!

Борисов направи дипломатически гаф като косвено подкрепи бойните действия на Турция в Сирия, изказвайки съболезнования за загиналите на сирийска земя турски войници. По каноните на международното право Турция е агресор, а Сирия е жертва. Поради което ЕС и САЩ не вдигнаха зелен картон за инвазията на Ердоган в Сирия.

Нашият премиер не за първи път адвокатства на Ердоган като слон в стъкларски магазин. На последната среща на върха в Брюксел Борисов грубо каза на Гърция сама да се оправя с Турция по спорния въпрос за залежите от нефт и газ около Кипър. По тази ориенталска логика не Атина, а Анкара е член на ЕС, не Мицотакис, а Ердоган е европеец.

Операция „Отвличане на вниманието“ е в разгара си и печеливши са затъналия в грехове Борисов. Губещи са правото и справедливостта. Но за българите това не е проблем, щото тук нямаме нито едното, нито другото.

Ако нещо ще ни спаси, това е само барселонският вирус.

Велизар Енчев

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране