21.11.2018 | 22:47
Борисов: Никой не може да задължи някой да зарежда от „Лукойл“
От 2019 г. в касовата бележка от бензиностанцията ще се вижда цената на петрола и ставката на акциза, ДДС и печалбата на търговците

Защо не спазвате конституцията и не правите промени в кабинета на място в парламента както стана днес? Това бе първият въпрос на Слави към премиера Бойко Борисов, който е гост в шоуто му. “Новият вицепремиер е от ОП и Красимир Каракачанов я представи добре. За мен това е време когато се говорят много глупости и затова не мисля да допринасям с рейтинг”, обясни Борисов и допълни: “винаги когато е трябво съм бил там”.

За цените на горивата премиерът обясни, че днес е направена промяна в наредба и вече в бележката ще пише всичко – цена, печалба, акциз и т.н. “Цените се регулират от други ведомства, не от кабинета. Аз управлявам от 10 години, но с две прекъсвания, а в това време какво се свърши”, допълни Борисов. “Защо всички зареждат от Лукойл, защо не зареждат от другите рафинерии, където може би е по-ниска цената”, каза още премиерът и допълни, че ако някой не иска да зарежда от дадената компания, може да зарежда където поиска. “Никой не е спрял другите вериги да зареждат от чужбина”, каза още Борисов.

“По цената на горивата имаше протести в много държави, аз много се надявам и у нас в находищата “Хан Аспарух” и “Силистар” да има добри добиви на петрол и на газ”, каза още Борисов. И обясни, че в момента целия свят се опитва да си докарва шистов газ от Америка, но в България по тази тема има големи протести.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране