24.01.2016 | 0:01
Борисов обади: Проблемът с ваксините е абсолютно изкуствен
За тези ваксини съм говорил с турския премиер, обяви още министър председателят

“Проблемът с ваксините е абсолютно изкуствен и е абсолютно извън ГЕРБ”, каза премиерът Бойко Борисов по време на Третата политическа академия на “Жени-ГЕРБ” във Велико Търново. „За проблема с ваксините, който възникна. Абсолютно изкуствен, абсолютно извън ГЕРБ. Има някакви внушения от вън, че едва ли не ние го правим това на Москов. Трябва да знаем, че с Москов така сме се сработили, а и от години се познаваме още от Столична община”, обясни Борисов.

„За тези ваксини аз съм говорил с турския премиер”, допълни той. По думите му, ваксините са били доставени, за да може в екстремна ситуация държавата да има готовност да реагира. „Сестра ми е доктор, моят племенник има бебе и е ваксинирано с такава ваксина”, каза премиерът. Той обясни, че сестра му, която е лекар му се е обадила и е казала, че заради Петър Москов не е станала шеф на общинска болница, “защото тогава той пред СОС е излязъл и е заявил, че има конфликт на интереси, защото тя е на Борисов сестра, сега ще подкрепи здравният министър. Повече от това жената не може да направи”.

Във връзка с предстоящия вот на недоверие, който опозицията готви заради сектор „Здравеопазване”,  Борисов каза: „Сега вот, ако има, ГЕРБ без отсъствие, всички депутати и групата се надявам, Десислава Дариткова, всички, които са там, нашите доктори и всичко, което е останало им напомнете, какво правиха едно време и съответно максимум да се подкрепи Москов Ви моля, защото това е и мое дело”, призова премиерът.

„Аз не мога да разгранича, че някой министър – дали е Ненчев, дали е Митов, дали е Павлова или Горанов, или работи от свое име, или правителството, или ние не участваме в тези взимания на решения не е честни и не е правилно. Който иска да го прави, аз не мога. За мен всичките са ми мили скъпи и са ми равни”, допълни Борисов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране