13.11.2016 | 10:31
Борисов обещава: Ако загубим днес, ГЕРБ няма да участва във властта
Аз съм човек с морал и достойнство, похвали се той

Премиерът Бойко Борисов обяви, че не е притеснен за балотажа на президентските избори. „Дано българите са с по-силен инстинкт за самосъхранение. Нашето е видимо. Аз съм човек с морал и достойнство. Ако вотът на хората е такъв, трябва да се отиде на преформатиране на цялото политическо пространство“, заяви премиерът Бойко Борисов след като гласува в Банкя.

Той отправи индиректни критики към кандидат-президента ген. Румен Радев без да го назовава поименно. „Няма нищо мажоритарно и независимо когато от двете страни ти страни стоят Илияна Йотова и Корнелия Нинова“, каза Борисов.

Премиерът се обяви и за пълно премахване на субсидиите на политическите партии. „Нито един лев. Нула партийна субсидия“, каза Борисов и обясни, че субсидиите се ползвали от „негодници“, за да перат пари.  „Щом има проблем, веднага връщаме властта“, каза още премиерът.

Според него заради предстоящото председателство на България на Съвета на ЕС страната ни се нуждае от спокойна политическа обстановка през 2017 г. „Категорично съм готов за оставка. ГЕРБ по никакъв начин няма да участва във властта, ако загуби днес. Пожелавам им приятна игра на „Агнешките главички“, завърши изявлението си премиерът.

Думите му са по повод слуховете, че в новия политически проект на Радан Кънев влиза и кръга около бившия депутат от СДС Никола Николов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране