17.12.2016 | 18:18
Борисов ОТНОВО се врътна: „По-подготвен от мен и от ГЕРБ да управлява няма“. Отиваме на избори
Премиерът в оставка се зарече да не участва в правителство с мандат на Реформаторския блок

„По-подготвен от мен и от ГЕРБ да управлява няма. Направих си извод за себе си, няма кой да оспори направеното от нас. Хората обаче много бързо свикнаха с него, защото то действително трябва да бъде направено от държавата, само че забравиха, че и другите е трябвало да го правят, но не го правеха.“ Това заяви пред „Дарик“ премиерът в оставка Бойко Борисов, като добави, че моралът и дадената дума са по-важни от властта.

„Ние ще стоим на поста си, ще чакаме, ако станем нужни на народа и ни изберат отново, със самочувствие и увереност ще довършим доброто, което никой не ни отрича, че сме направили“, посочи той.

Борисов също така коментира, че в България няма истинска политическа класа, ако имаше, тя нямаше да му иска оставката:

„Ако имаше политическа класа, ако имаше отговорни политици, всички щяха да кажат това правителство да остане, опозицията имам предвид. Това го направи ДПС – правителството да остане още 20 дни, по-нормално, логично и разбираемо няма.“

Лидерът на ГЕРБ заяви, че се моли единствено за мир, защото „той е огромният дефицит в света. Всеки ден умират стотици хора по света, само Втората световна война може би е била по-тежка“.

„Няма да приема да съставим нов кабинет с мандата на Реформаторския пост. Считам, че не е редно. Кое ви кара да си мислите, че ще съставям извън мандата на ГЕРБ кабинет“, попита премиерът в оставка. Той бе категоричен, че ще спазва споразумението с РБ и ПФ, което гласи, че при кабинет на едните или другите, министрите и премиерът трябва да са техни.

„Ще си поръчам една „Лада Нива“ отсега, защото знам, че няма по-подготвен от мен и ГЕРБ да управлява. Ние ще си седим и ще чакаме, ако народът поиска, покаже, че има нужда от нас, ще се върнем“, подчерта Борисов.

Според него референдумът е волята на народа и тя трябва да бъде изпълнена: „Не можем да не зачетем референдума, от който всички се възползваха, за да кажат, че е наказателен вот срещу ГЕРБ. След като е така нека новите правила и избори да се направят по него. Нито ние сме го предложили, нито устройва ГЕРБ, но това е волята на хората.“

Лидерът на ГЕРБ коментира смяната на кандидатурата на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН с тази на Кристалина Георгиева като добър ход, който е дал на страната ни двама силни кандидати вместо само един.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране