23.04.2019 | 15:51
Борисов развърза нова торба с обещания за магистрала „Хемус“
Никой преди него не планирал да строи магистрала след Правец

Премиерът Бойко Борисов изсипа куп нови обещания за светлото бъдеще на родината и прогнозира ръст на БВП с 10-20% след построяването на новия участът от АМ „Хемус“. Освен това обясни как никой досега не е имал никакви планове да продължава магистрала след Правец, въпреки че и сега трасето стига до Ябланица.
Чували сме всякакви глупости за „Хемус“ кой какво бил направил. Всъщност тя е била направена до Правец, знаете защо. И никой никога не е мислил да я прави, няма даже проект, отсече Борисов, който направи инспекция на строителството на 10-километровата отсечка между Ябланица и Боаза.

Последваха гръмки прогнози за това колко бързо ще се строи, как ще се спазят нови срокове и как икономиката в Северозападна България ще процъфтява, благодарение на новата магистрала.
От 15 май полагат трите пласта асфалт, ще влязат в сроковете, каза Борисов. Можел да се обзаложи, че с построяването на „Хемус“ Брутният вътрешен продукт на страната ще се вдигне с поне 10-20 процента.

Прогнозира също, че до 2022 година „ще подминем Плевен“. Убеден съм, че до 2 години ще се справят и от Белокопитово до Търговище, допълни премиерът. През това време правим инженерните проекти, за да вържем Търговище дотам, където ще излезем от Плевен. Финансовият министър Владислав Горанов е обезпечил плащанията. Петя Аврамова действа с инженерните проекти за следващите лотове, разясни ситуацията Борисов.

Строителството на първите три от тях, от „Боаза“ до пътен възел „Плевен“ с обща дължина 51,5 километра ще стартира още тази година, а на останалите 83 км до пътя Русе – Велико Търново ще бъде изпълнено техническо проектиране.

Целият участък от 134 км трябва да бъде завършен до 2023 г. В края на миналата година кабинетът отпусна 1,12 млрд. лера за изграждането на цялото трасе. По договор отсечката между Ябланица и Боаза трябва да бъде завършена през март 2020 година.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране