09.12.2015 | 0:01
Борисов се чуди защо в Александровска болница оперират чушки
Москов бил моторът на здравната реформа

Министърът на здравеопазването д-р Петър Москов и министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова имат пълната ми подкрепа, защото работят в изключителен синхрон по европроектите. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на откриването на новоизградения център за ранна диагностика и лечение на онкологични заболявания в УМБАЛ „Александровска“. Той отбеляза, че министър Москов е моторът на здравната реформа, съобщи здраве.нет.

„В предишния мандат смених четирима министри, но не можах да намеря мотор, генератор на идеите, който да върже парите, които правителството по различни програми и от бюджета осигурява за истинска реформа, за да може да я усетят хората така, като трябва“, отбеляза премиерът.

Междувременно Борисов се зачуди защо в един от апаратите има сложени две чушки. „Гледам апаратурата и страшно много ми заприлича на чушка. Обаче си викам: ако кажа, че ми прилича на чушка, кой знае после каква интерпретация ще се получи. Питам доктора: Какво е това, което така много прилича на чушка? И той вика: Ами това е чушка“, разказа той.

Директорът на УМБАЛ „Александровска“ доц. Костадин Ангелов обясни, че са били поставени две чушки в лапароскопската апаратура с цел обучаване. „В т.нар. тренажор, който използваме сме сложили две чушки с различен цвят – зелена и червена. Защо сме избрали точно това? По този начин, тъй като чушката има отвор, започваме обучението на студентите за пространствена ориентация. Изключително трудно е, когато работиш с ръцете някъде другаде, а гледаш на екран да се ориентираш“, каза той.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране