03.05.2017 | 14:17
Борисов се изгаври с патриотите – 1 министър и 3 фантома
„Обединени патриоти“ получават само военното министерство, което е едно нищо, сравнено с това, че имат 1/4 от гласовете на ГЕРБ

Кефи ме как Бойко се изгаври с Патриотите. Точно както го направи с Реформаторите, и ще го направи с всеки тъпунгер, дето се залепи за него и си мисли, че може да му е „партньор“.

Патриотите получават един единствен пост – министър на отбраната. Всичко останало са или синекурни длъжности, или подставени лица. Нено Димов (екология) и тоя герой в икономиката са всичко друго, но не и „патриоти“. Да не говорим, че „икономиката“ е бутафорно министерство, без функции вече. Назначава 3-4 борда, нищо повече. Вицепремиер по демографската политика (Валери Симеонов) е безсмислица. Няма такова министерство, няма отделени ресурси, няма политика.

Фактически, Патриотите получават само МО, което е едно нищо, сравнено с това, че имат 1/4 от гласовете на ГЕРБ.

Бойко просто им се подигра. Прилепи ги за себе си, което е убийствено за всеки, и той го знае. След което, вече прилепени, им взе всичко. Те са се изложили, че ще правят коалиция с мутрите. Сега остава само да им дадат трохите.

Стана малко като онази приказка дето питали една жена готова ли е да прави секс срещу 1 милион долара. Тя казала „Да“. И после предложили 100 долара. Като питала „защо“, и казали, че вече знаят каква е, сега уговарят само цената…

Първоначалните слухове бяха за класическа коалиция. Патриотите трябваше да получат МО, енергетиката и 2-3 по-маловажни министерства. Т.е. между една четвърт и една пета от креслата, колкото им се полагат. Сега получават едно кресло, т.е. 1/10-та от важните ресори. В добавка 2 кресла са за сламени човеци (как шефът на Агенцията за приватизация се оказа „атакаджия“ още не е ясно). И един вицепремиер без особени функции.

При подобно унижение, в нормалните страни, коалиция не става. Но там партиите са наравно и преговорите не вредят на нито едната. Тук обаче вредят – който се издаде, че харесва ГЕРБ, загива. Т.е. тук Бойко вече ги е превърнал в „курви“, издали са се, и сега може да преговаря за цената.

Добри Божилов

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране