31.07.2016 | 0:01
Борисов се колебае дали да се кандидатира за президент
Разбрал, че досегашните "прекрасни" кандидати на ГЕРБ нямат качествата да "тропнат по масата"

Премиерът Бойко Борисов се колебае дали да се кандидатира за президент. Това обяви премиерът днес, след като заради това, което се случва в света, разбрал, че досегашните “прекрасни” кандидати на ГЕРБ нямат качествата да “тропнат по масата”.

“Президентските избори са лидерски избори, а предстоящите са от изключителна важност с оглед на геополитическата ситуация, защото президентът е върховен главнокомандващ на армията. Що за партия е тази, която признава, че лидерът й не става за президент, че в самата партия няма кандидат и трябва да търси нещо друго. Затова единственият политически лидер, който има основание да се колебае дали да се яви на президентските избори, съм аз, защото премиерският пост е с повече отговорности.

Допреди две седмици ГЕРБ имаше два варианта за кандидат-президент, но след като видях какво се случва в света, счетох, че тези хора, с тези качества, няма да се справят в критична ситуация. Те са прекрасни във всяко едно отношение, но в такъв момент, когато трябва да отидат твърдо, да защитят интереса ни, този характер им липсва. Затова обмислям дали в партията ще намерим такъв човек – политик, експерт, с характер, който хората познават”, коментира Борисов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране