20.06.2019 | 16:58
Борисов: Семейство нямам, семейство ми беше Цветанов и сега ми липсва
Вече ми се вижда нахално да дискутираме субсидиите, заяви премиерът в Брюксел

„Не мога да разбера защо продължават дискусиите и вече почва да ми се вижда нахално. Когато бях в „Шоуто на Слави“, поех ангажимент да внеса предложението за намаляване на партийните субсидии пак и го направих. Но – бой по ГЕРБ от сутрин до вечер”.

Това отговори премиерът Бойко Борисов в Брюксел на въпрос за евентуалната промяна на държавните субсидии на партиите.  Той коментира и други теми. Относно предстоящото избиране на нов председател на Европейската комисия каза: „Действително е сложно. Консултациите за наследник на председателя на ЕК вървят по всичките позиции, за да може тези, които бъдат предложени, да бъдат одобрени“.

Премиерът добави, че знае трите имена, които, ще предложи Доналд Туск, от самия Туск, „но е глупаво да се каже на този етап”. Премиерът коментира, че решението на ЕНП е да поддържат Манфред Вебер като план А.

Борисов отново коментира и оставката на доскорошния втори човек в ГЕРБ Цветан Цветанов, като подчерта, че няма доверие на приближените си.

„Аз се разделих с най-близкия си. Семейство нямам, за съжаление. Семейство ми беше Цветанов. И сега ми липсва, но се разделих”, каза той.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране