04.07.2016 | 10:33
Борисов управлява МВР, Бъчварова е фасада
Въпросът за десен кандидат е сложен, но не невъзможен, казва депутатът от ДСБ

“След дъжда качулка, правят медийни демонстрации.” Така депутатът от ДСБ ген. Атанас Атанасов оцени действията на МВР в курорта “Слънчев бряг” пред бТВ. При възстановка на престрелката срещу Димитър Желязков там изненадващо бяха арестувани няколко души. Според десния политик и последователен критик на вътрешния министър Румяна Бъчварова това било “смешно”, “демонстрация”.

“Има оплаквания, вкл. и от политици, че тези действия притесняват туристите. Службите трябва да работят тихо”, каза той.

Според Атанасов има няколко системни проблема на МВР и при сегашното ръководство на министерството при г-жа Бъчварова те се задълбочават.

“Бъчварова играе ролята на фасада в министерството, МВР се ръководи пряко от Борисов чрез няколко лица като главния секретар г-н Костов, благодарение на системата на търговия с постове, която върти Борисов”, твърди депутатът.

Има системно недофинансиране на системата на МВР. Не може реформата да се състои в това да намалиш социалните придобивки на служителите и да се чудиш как да им вземеш отпуските. Има струпване на огромни полицейски сили, където не е необходимо, и оголване на цели области, изброи той.

Атанасов повтори тезата си, че най-важният проблем е кадровата търговия в министерството на вътрешните работи, на възлови места се назначавали хора, които са удобни на олигархията, на престъпниците и т.н.

Борисов запази кадровата разстановка от времето на Орешарски, добави десният политик.

Атанасов коментира накратко и темата за общия кандидат за президент на Реформаторския блок. “Работим за общ кандидат за президент, въпросът е сложен, но не е невъзможен. Сложен е, защото нашите хора във властта искат такъв кандидат, че да не дразнят работодателя си Борисов”, обясни той. Общият кандидат трябвало да е със сериозен опозиционен десен профил. Възможно е избирателите, които ни подкрепиха през 2014 г., да имат кандидат, за който да гласуват, смята генералът.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране