15.07.2016 | 18:09
Борисов уволни горския със скъпата кола
Иван Недков си купил луксозна кола с държавни пари

Да бъде освободен от длъжност директорът на Северноцентралното държавно предприятие инж. Иван Недков заради констатирани нарушения. Това разпореди премиерът Бойко Борисов на министъра на земеделието и храните Десислава Танева.

Решението му идва, след като министър Танева запозна министър-председателя с постъпил до нея сигнал за дейността на СЦДП в град Габрово. Танева е възложила на Инспектората на Министерство на земеделието и храните да извърши проверка по случая.

В сряда Министерството на земеделието категорично забрани да се инвестира в покупка или други форми на придобиване на леки автомобили, които не са за селскостопански дейности. Причина стана именно Недков, който използва луксозен автомобил, платен с държавни пари ще бъде проверен от инспектората и екип експерти.

Всичко тръгна от разследване на Нова телевизия, което показва как директорът на Северноцентралното горско държавно предприятие в Габрово кара под наем хибриден автомобил за 72 000 лева на година държавни пари.

„Първата процедура за наема на автомобила е със скандални условия и е спряна от самия директор. Второ, след това по неофициални източници на информация, разбирайки, че все пак въпросният автомобил, който не е предназначен за горско-стопански дейности, се ползва, ресорният заместник-министър забранява ползването и чрез някакъв наем за договор, който е разпореден да се прекрати. Съгласно репортажа сутринта, че тази кола все пак се ползва от въпросния директор, днес на място сме изпратили инспектората и екип, който да провери дали това е факт и въз основа на кое продължава ползването на лек автомобил, негоден да обслужва горско-стопанската денойста на предприятието“, обясни тогава министър Танева.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране