25.09.2019 | 14:22
Борисов в Сеул: България е известна със заводите в автомобилостроенето
И обясни как ще води преговори за "бъдещо сътрудничество" с гиганта "Хюндай

Бойко Борисов произведе новина от Южна Корея, където днес посети Център за научноизследователска дейност на „Хюндай Мотор Груп“. България е известна със заводите си в автомобилостроенето, заяви премиерът много уверен пред журналисти в Сеул. И обясни как ще води преговори за „бъдещо сътрудничество“ с гиганта „Хюндай“. Призна обаче, че подобни решения се взимат от борда на компанията. Имал надежда, че „ще продължим да имаме успех в разговорите“.

Според българския премиер навсякъде по света са чули за България заради продължаващите преговори с „Фолксваген“. Припомняме, че все повече медии в Германия съобщават, че бъдещият завод на компанията ще се ситуира в Турция и че България не е имала шанс още от самото начало, но са използвали варианта, за да накарат турците да направят определени отстъпки.

Борисов обясни, че с водената от него делегация в центъра на „Хюндай“ са представили „офертите си“. „Те бяха в България, ние – тук“, добави премиерът и уточни, че ако накрая „се харесаме и е взаимноизгодно“, ще бъде положено началото на партньорство. Но и сега правим доста неща за „Хюндай“ в България, отбеляза той.

Имало възможности Южна Корея да инвестира у нас в производството на батерии, акумулатори, иновации. Борисов видя и вариант, при който корейците изработват части „по отношение на суперкомпютъра, който догодина ще е в България“.

Премиерът останал приятно изненадан, че „целият Център за научноизследователска дейност бил с български знамена, надписи, дори и на полицейските коли и мотори“. Това, по думите му, е ярък знак за отношението към страната ни. Стабилността в страната се отчита, така че да бъдем търпеливи, нещата с инвестициите ще станат, заключи Борисов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране