28.06.2017 | 19:35
Брокерът на Акропола
От Акропола до Вардара - няма Сталин и няма да има

Президентът Румен Радев и съпругата му Десислава Радева се появиха в снимка към материал за пазара на имоти в Гърция на списание „Форбс“. Авторът на статията е гръцки журналист, а в статията му се съобщава, че търговията с имоти в Гърция е много зле – никой не вади свежи пари да купува и цените падат като пияни европеиди в Слънчев бряг.

Снимката със семейство Радеви е на Франс прес и е от посещение на президента в Гърция. Гръцкият журналист, който е използвал фотоса, вероятно не разпознава сравнително новия все още президент и не е обърнал внимание на описанието на снимката от Франс прес. Трябвала му снимка на Акропола – хванал за ушите някакво кадро с двама туристи отпред – и готово! Във „Форбс“ няма указание кои са туристите на снимката. А снимката на Акропола илюстрира факт от пазара на имоти – заради стагнацията масово се разпродавали имоти, включително такива с изглед към забележителности, между които и Акропола.

***

КОНГРАЧУЛЕЙШЪНС

Журналистът Георги Готев от базирания в Брюксел сайт EurActiv обяви сензационно, че външният министър Екатерина Захариева не знае английски, а от Еврокомисията я помолили да идва с преводач, защото се съмнявали, че не разбира какво й се говори. Ако това е така, Захариева се нарежда в престижна редичка: Бойко Борисов, Николай Бареков, Христо Стоичков…

***

КАКИЕ ЖЕ ВЫ ВСЕ ТАКИЕ УЧЕНЫЕ

Захариева в момента е мишена на божидаристите и динкоидите, защото, както пише сайтът „Епицентър“: „Припомняме, че Захариева в прав текст призна наличието на македонски език“. Кривото признание и правият текст бяха поднесени в такава форма – „Македонският език е съгласно конституцията. Ние сме признали македонската държава, което означава, че признаваме нейната конституция“, обясни министърът.

Това е тежък грях към българщината и голям литраж масло в огъня на македонизма. Захариева бе осъдена от патриотично настроеното гражданство, а Божидар Димитров отмени признанието, като се обърна срещу самия Велик Комуникатор ББ:

„Езикът се признава от професионалните лингвистични институти… Иначе казано, премиерът Бойко Борисов не може да признава македонски, австралийски, швейцарски, кипърски, косовски, молдовски и други подобни „езици“. В тоталитарни държави – може. Другарят Сталин създаваше и признаваше много езици. Дори книга бе написал: „Марксизм и вопросы языкознания“. А друг руснак бе написал песен със стих: „Товарищ Сталин, вы большой учёный – В языкознаньи знаете вы толк“. Ние обаче живеем в демократична държава. И Бойко Борисов не е Сталин. Следователно правителството не може да признава език. А също и нация. Нацията или я има, или я няма. Затова и това не може да направи правителството ни.

По тоя въпрос сме единодушни: ББ не е Сталин.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране