11.06.2017 | 0:01
Броят на потенциалните мигранти в света надхвърля 700 млн. души
САЩ пък са най-желаното място за живот на потенциалните мигранти – 147 млн

Вируси, конфликти и множество други регионални бедствия пораждат желания у народите да мигрират в други страни в периода 2013 и 2016 г., като броят на потенциалните мигранти нараснал на 710 млн, свидетелства допитване на Gallup.

Това представлява 14% от населението на света. Най-високи показатели са регистрирани в Африка южно от Сахара (30%) и райони на Европа извън ЕС (21%), следват Латинска Америка и Карибският басейн (18%), Близкият Изток и Северна Африка (19%), Евросъюз (20%), ОНД (15%), Северна Америка (10%), Австралия, Нова Зеландия и Океания (9%) Най-ниски показатели са отбелязани в Азия: Южна и Източна Азия – (8%), Югоизточна Азия (7%).

В африканската Сиера Леоне жителите са най-неудовлетворени от сегашните условия за живот (62%), на второ място са Хаити и Албания (56%), Либерия (54%). Сирия е на 9-то място, на 20-то е Молдова, на 23-то – Македония, на 26-то – Италия.

САЩ пък са най-желаното място за живот на потенциалните мигранти – 147 млн, Германия (39 млн), Канада (36 млн), следват Великобритания, Франция, Австралия, Саудитска Арабия, Испания, Италия, Швейцария, Япония, ОАЕ, Сингапур, ЮАР, Швеция. Русия и Китай разделят 16-то място едва с по 7 млн желаещи да се заселят там.

Най-предпочитаните страни са заради висок жизнен стандарт и условия за живот, но същевременно те са най-уязвими пред имигрантската вълна, особено ако нямат адекватна политика за защита. България не фигурира в извадката на Gallup, за което може да се направят противоречиви изводи и прогнози за бъдещето.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране