07.10.2018 | 21:29
Брутално убийство на журналистка почерни Русе
Последното предаване на 30-годишната Виктория Маринова е било посветено на скандала "Джи Пи гейт"

30-годишната журналистка Виктория Маринова – телевизионен водещ и административен директор на русенската телевизия TVN, е била открита мъртва в събота край кея на дунавския град, съобщиха ден по-късно от МВР. Преди да бъде обезобразена и удушена, тя е станала жертва на брутално изнасилване и побой, а престъплението е извършено посред бял ден.

Засега обаче няма намерени очевидци на жестокото убийство. Криминалисти с дълъг стаж казват, че не помнят в Русе да е имало такова брутално престъпление. Полицията работи по няколко версии, но няма данни убийството да е свързано с работата на телевизионната водеща.

Журналистката, която е била в развод със собственика на телевизията, се е занимавала с тв предавания от няколко години. Била е водеща на модното “Подиум”, а от края на септември и на програмата “Детектор”, в която основно се е занимавала със социални теми и разследвания. Младата жена е майка на 7-годишна дъщеря.

Убийството на Маринова предизвика остри реакции в обществото. В социалната мрежа фейсбук бе организирано бдение, което ще се проведе утре от 18:30 часа пред столичния храм “Св. Неделя”. Гражданите ще протестират и срещу ескалиращата престъпност и зачестилите посегателства срещу журналисти.

Последното предаване на журналистката е било посветено на скандала с близката до ГЕРБ строителна компания “Джи Пи Груп”, който избухна след разследване на сайта “Биволъ” за измами и корупция при усвояване на европейски средства. Журналистът от “Биволь” Димитър Стоянов и румънският му колега Атила Биро бяха арестувани, след като от сайта подадоха сигнал до ГДБОП, че от офисите на “Джи Пи Груп” започва изнасяне на документи, които са изгаряни в района на Радомир. Двамата журналисти отидоха на мястото, за да заснемат унищожаването на документите, но бяха задържани от местната полиция и антимафиотите.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране