12.07.2016 | 20:17
БСП и АБВ тръгват заедно към президентските избори?
Росен Плевнелиев вземал решения, които били на ръба на националната сигурност

Лидерите на БСП и АБВ си поговориха на официална среща в парламента за общо явяване на президентските избори и се разбраха, че тръгват към победа. Поговорили си какъв президент трябва на страната. Той трябва във външната политика да защитава интересите на страната и да е стожер на държавността. Трябвало да има социална чувствителност и да е социалният президент.

Все още не е напълно ясно обаче дали двете партии ще са заедно на изборите. Зависело от номинациите. Имаме добра идейна основа, отчете лидерът на АБВ. Не е въпрос да постигнем компромис, подчерта Георги Първанов. Трябвало да се стигне до печеливша и избираема кандидатура.

В края на август щели да са ясни имената, разбраха се двете партии, коетоозначава промяна на плановете на БСП, според които кандидатът щеше да е обявен най-късно на Бузлунджанския събор, който е в първите дни на август.

Целта, която си поставяме, е да бъде сменен моделът ГЕРБ в президентската институция, заяви на брифинг след срещата Корнелия Нинова. Средството да постигнем тази цел е да спечелим президентските избори, убедена е тя.

Президентът Росен Плевнелиев вземал решения, които били на ръба на националната сигурност. Лидерът на АБВ Първанов разкри още, че със задоволство партията му приела тази закъсняла с две години среща между двете формации.

Георги Първанов е доволен от допитването в столетницата, което показвало, че на азбукарите се гледало позитивно и като партньори. Трябва да имаме оставката на г-н Плевнелиев за цялостна дейност, заяви лидерът на АБВ, който също поиска смяна на модела ГЕРБ в президентската институция.

Според червените политиката на държавния глава е провал. Не защитавал националния интерес. Във вътрешната политика той разделяше нацията, вместо да я обединява, коментира Корнелия Нинова.

Новият български президент, по думите на Първанов, трябва да бъде лидер в национален и европейски план. Новият президент трябвало да гледа и на Изток. Да бъде и лидер на Балканите.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране