19.09.2015 | 0:04
БСП издигна Иван Иванов за кандидат-кмет на Шумен
Съществува неформална структура, която разполага със средства за натиск и ги използва безогледно, заяви социалистът

БСП издигна вчера кандидатурата на депутата Иван Иванов за кмет на Шумен. Това се наложи, след като настоящият градоначалник Красимир Коcтов обяви преди десетина дни, че се оттегля от предизборната надпревара.

Очевидно е, че има натиск върху всеки номиниран кандидат на левицата в Шумен, заяви председателят на БСП Михаил Миков. Всички предложени досега за градоначалник се отказаха заради ченгеджийски номера на ГЕРБ, подчерта той. По думите на Миков вече 7-8 от номинираните за общински съветници са се отказали от листата на левицата.

Приемам кандидатурата с ясното съзнание за рисковете, които тя ще ми донесе, заяви Иван Иванов. Веднага щом е станало ясно, че Костов се оттегля, НАП е започнал данъчна ревизия на Иван Иванов като физическо лице. Иванов коментира, че съществува неформална структура, която разполага със средства за натиск и ги използва безогледно. Според него това е продиктувано заради страха на ГЕРБ от загуба на слабата им кандидатура за кмет на Шумен и дискредитирания им образ на партия заради назначаването на човек на ДПС за шеф на полицията в града.

Стана ясно още, че ОИК-Видин е регистрирал листата на БЗС “Александър Стамболийски” за общински съветници с водач бившия председател на общинската организация на БСП в града Пламен Трифонов. Това означава, че той се е самоизключил от БСП. Освен това, Трифонов е регистрирал кандидат-кметове на БСП за населените места в региона от името на партия БЗС “Александър Стамболийски”.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране