06.10.2018 | 0:01
БСП се разграничи от сделката между Гергов и ГЕРБ
Всички общински съветници на ГЕРБ и техните сателити гласуваха “за”

Категорично се разграничаваме от сделката, сключена между ГЕРБ и Георги Гергов. Това се казва в специална позиция на Изпълнителното бюро на БСП, изпратена до медиите. Става въпрос за решение на Общинския съвет във Варна общината да придобие за 43 млн. лева терен, собственост на дружеството на Гергов. Съветниците от БСП не са подкрепили решението.

Всички общински съветници на ГЕРБ и техните сателити гласуваха “за”. Тази сделка е поредната, която предизвиква съмнение за скритата обвързаност на политиката с бизнеса, съществувала в годините на прехода. Искаме да сложим край на този модел, се казва още в позицията на социалистите.

Припомняме, че след продължителни дебати на сесията на Общинския съвет се стигна до одобрението местната администрация да придобие имота, чийто собственик е Георги Гергов, и на който трябваше да бъде издигнат търговски дом с мащабите на ЦУМ.

Така Гергов ще получи за близо 2,7 дка. сумата от 43 милиона лева, осигурени от държавата.
Имаше критики от някои общинари, че оценката на имота е многократно завишена. Главният архитект на Варна Виктор Бузев също не приемал цената, но това, по думите му, бил единственият вариант на мястото на т.нар. “Дупка” да изникне “чудовище” от инвеститор, който “не може да бъде контролиран”.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране