29.07.2016 | 16:03
БСП ще обяви кандидатите си за президент и вицепрезидент на 14 август
Предстои втори кръг от разговорите с "Движение 21" на 9 август и с партия "АБВ" - на 12 август

На 14 август БСП ще обяви кандидатите си за президент и за вицепрезидент. Тогава ще се състои национален съвет на партията, който ще има задачата да определи формулата за участие в президентските избори. Това съобщи днес в Габрово председателят на БСП Корнелия Нинова, цитирана от БТА.

По думите на Нинова това, което предстои преди обявяване на кандидатурите, са втори кръг от разговорите с “Движение 21” на 9 август и с партия “АБВ” – на 12 август. Наред с тези разговори БСП ще преговаря и с други леви политически формации, патриотични съюзи, граждански организации, фондации.

Според лидера на партията е необходима пълна мобилизация на силите. Следващата седмица ще се съберат членовете на националния щаб, а по места предизборните щабове трябва да действат единно и да определят застъпниците и членовете на секционните комисиите. По думите на Нинова членовете на секционните комисии и застъпниците трябва да проявяват воля и характер, за да не се допусне опорочаване на честния вот при изборите.

Днес в зала “Възраждане” се провежда национално съвещание на партията под наслов “За задачите на БСП в президентските избори 2016 г.”, което продължава с дискусии. Присъстват членове на Националния съвет на партията, народни представители от “БСП лява България”, евродепутатите от БСП/ПЕС, общински, районни, градски и областни председатели на БСП, кметове. В края на съвещанието Националният съвет на партията ще обяви текст на декларация от днешния форум.

По-късно председателят Корнелия Нинова, членове и симпатизанти на БСП ще поднесат цветя на паметната плоча “Бузлуджански конгрес”, пред паметника на Васил Априлов и пред паметника-костница на площад “Възраждане”.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране