31.07.2016 | 20:18
Букет гербери пак мечтае да го гушкат Бареков и Бойко
Обещай ми тревога

Жени Марчева, bTV: В каква форма и под какво име ще възкръсне България без цензура?

Николай Бареков, евродепутат: Това е далечен въпрос, защото ние нямаме някакви цели тука – да се ребрандираме утре и да отиваме на избори. За мен тези президентски избори ще бъдат безкрайно интересни, но аз казах още преди една година, че моята роля, която аз съм си отредил, е да бъда на първия ред сред публиката и да наблюдавам тази КОЧИНА, КОЯТО ЩЕ СЕ СЪСТОИ пред очите на хората, и евентуално да помагам с определен вид съвети и коментари за публиката, която засега, да ви кажа, не е тръгнала да гласува масово на тези избори. Това, което ще разбират политиците на тези избори, е, че хората са толкова отвратени от политическата система, че няма да отидат да гласуват…

ЖМ: Като казвате, че ще бъдете на първия ред, за да гледате отблизо, можете ли да ми обещаете нещо?

НБ: Не съм длъжен да ви обещавам каквото и да било.

ЖМ: Не, не, разбира се.

НБ: Обещавам само на жена си вкъщи. Това е.

ЖМ: Добре. Дано това да е така. Ако…

НБ: Ъхъ?

ЖМ: Ако… Ако…

НБ: Ако?

ЖМ: Ако Бойко Борисов се кандидатира и ако спечели, обещайте ми да не му носите гербери за победата. Обещавате ли?

НБ: Това са пълни глупости.

ЖМ: Е как ще са глупости!

НБ: Сега ще ви кажа какво ще обещая. Ако Бойко Борисов се кандидатира и спечели, аз ще бъда първият българин, който ще отиде да му занесе гербери. И ще ви кажа защо.

ЖМ: Ееееее!

НБ: Защото няма друг вариант в момента, като виждам аз каква е алтернативата, България да получи по-сносен министър-председател, освен Бойко Борисов да си намери нова работа. Аз, вижте, звучи малко нестандартно, но го подкрепям Бойко Борисов за президент – защо? Защото той като министър-председател очевидно не се справя със задачите си. Държавата е в окаяно състояние. Той самият го знае – за разлика от мен и от вас, тоест за разлика от вас – аз имам информация. Той знае какво е положението на държавата и знае, че не му се иска да стои начело на този кораб през зимата, която наближава. Виждам как неговата партия така съвсем истерично го тика към президентския пост – и това е правилното решение. Защото ние имаме нужда от един премиер с по-социална визия… Ето аз ви казвам: ще отида и ще занеса пръв – и то като европейски политик, на г-н Борисов цветя, само и само да реши да отстъпи този пост на човек, който наистина има социално усещане; който наистина има стратегия и визия в главата си как да управлява държавата. И дано – аз му пожелавам – трябва да си държавник. За да си добър премиер и добър президент, трябва да си държавник. Той не ни убеди в това, поне мен. Но му пожелавам успех и наистина като президент пък да си докаже повече. Защото в края на краищата президентът, знаете, че неговата работа е от време на време да дава съвети и да забърква манджите.

ЖМ Толкова хубаво! Финал, благодаря Ви, Николай, успех ви пожелавам.

НБ: Изненадах ви, нали! Изненадах ви.

ЖМ: Винаги ме изненадвате.

НБ: Хе, хе, хе.

ЖМ: Николай Бареков. Приятно лято. Останете с нас.

1 коментар

  1. Митовски каза:

    Бареков,ти си изтощена батерия на мобилен телефон,на който зарядното е загубено.ЖМ си прави джубиш с теб,упражнява си езика за следващия събеседник,ти пак като преди време, говориш с облаците и с вятъра,от което не излиза никакъв продукт.Ако днес човек тръгне на дълъг път с теб,то той нито ще е сам,нито ще сте двама.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране