10.11.2023 | 20:49
„Булгаргаз“ поиска още 3 млн. лв. от ТЕЦ-а на Доган
Премахнат е павилион на охраната на почетния председател на ДПС край сарая в "Росенец"

Държавната „Булгаргаз“ е завела ново дело срещу „ТЕЦ Варна“, този път с иск за 3 млн.лв. Това става ясно от публикация на „Бърд“ във Фейсбук.

Топлоцентралата, която е под контрола на завърналия се наскоро в оперативната политика, а и иначе почетен председател на ДПС Ахмед Доган и дълги години бе обгрижвана от правителствата на Бойко Борисов.

Търговското дело е обраувано по иска на Булгаргаз още през август т.г. То е с иск за 3 027 681.03 лв По делото има 4 акта на съда, от които става ясно, че то още не е почнало да се гледа по същество. Последният акт е рапореждане на съда от края на октоври, от което става ясно, че ищецът е уточнил искането и е внесъл държавната такса от 136 344.91 лв. Даден е срок на ответника да възрази срещу иска, да даде своите становища и да посочи лице в седалището на Окръжен съд – Варна в гр.Варна, на което да се връчват съобщенията.

Незаконен метален павилион, служещ за охранителен пост, на летния сарай на председателя на ДПС Ахмед Доган в парка „Росенец“, е премахнат в петък. Това се разбра от съобщение на областната управа в Бургас.

Този ход идва след няколко неуспешни опита да бъде избран изпълнител за премахване на няколко незаконни постройки в морското имение чрез обществена поръчка.

Настоящият областен управител на Бургас Пламен Янев най-после е успял да намери изпълнител, като това е станало с директно възлагане. Законът за обществените поръчки дава такава възможност, ако дейностите са до 50 000 лв. без ДДС.

От областната администрация не разкриват името на осмелилия се да премахне незаконния охранителен павилион.

Пламен Янев коментира, че промяната в обществото стартира от промяна в институциите и начина, по който са ръководени.

„Смятам, че всичките ми действията по този казус ясно показват реален стремеж към изпълнение на функциите ми на областен управител. Всеки служител в институция е длъжен да използва всички законови възможности за постигане на крайната цел – законност в държавата“, казва Пламен Янев, цитиран от пресцентъра си.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране