16.12.2016 | 23:02
БЗНС брани Ненчев от „зависимостите в правосъдието“
Земеделците призовават привържениците на "демократичните ценности и идеи" да се включат в протестно шествие в неделя

Партията на военния министър в оставка БЗНС ще го брани от „зависимостите в правосъдието“. Земеделците призовават привържениците на „демократичните ценности и идеи“ да се включат в протестно шествие, което ще се проведе в неделя в столицата.  „България има бъдеще само ако има законност. Ние имаме воля да се опълчим на системата днес“, заявяват съпартийците на Николай Ненчев.

Насроченият протест е пореден опит на министъра в оставка да привлече общественото внимание за разследванията срещу него. Преди седмица той излезе с открито писмо до главния прокурор, в което изразяваше съмнения, че е бил обект на подслушване в рамките на мандата му като министър. На обвиненията, че обект на специални разузнавателни средства е била и класифицираната информация на НАТО, от прокуратурата отговориха, че Ненчев не е бил обект на подслушване по досъдебните производства, по които вече е обвиняем.

Ненчев е с две обвинения за ремонта на руските самолети МиГ-29, както и за оказване на натиск за сключване на обществена поръчка за производство на облекла за армията.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране