11.01.2015 | 0:06
“Челси” отново излезе на върха в Англия
Диего Коща поведе при голмайсторите във Висшата лига

След като за една седмица делеше върха с “Манчестър Сити”, “Челси” отново е едноличен лидер в Англия. “Сините” от Лондон победиха “Нюкасъл” с 2:0, докато шампионите се спънаха при гостуването в Ливърпул, като изпуснаха успеха срещу “Евертън” – 1:1.

Така тимът на Жозе Моуриньо изскочи на първо място с 49 точки, докато “гражданите” пак са втори, с две по-малко от столичния тим.На “Стамфорд Бридж” домакините изпитваха трудности почти цяло полувремеда преодолеят “свраките”. Две минути преди почивката все пак Оскар прати топката в мрежата, след като получи отличен пас от Бранислав Иванович. Близо час след началото на двубоя бразилският халф пък асистира за второто попадение, отбелязано от Диего Коща.

Испанският национал вкара 15-ото си попадение и излезе еднолично в листата на реализаторите в Англия, като изпревари с един гол Серхио Агуеро.Аржентинският нападател на “Ман Сити” се завърна в игра след едномесечно отсъствие, но не успя да помогне на “гражданите” да бият “Евертън”. Агуеро не беше играл точно от предишния двубой с “карамелите”, спечелен от шампионите в Манчестър с 1:0.

Преди да падне гол на “Гудисън Парк”, Кун зае мястото на Стеван Йоветич. В 74-ата минута друга резерва на “гражданите”Фернандиньо, откри ре­­зултата с глава. Четири ми­­нути по-късно също с глава след центриране от фаул Стивън Нейсмит изравни.“Уест Бромич” пък спечели при дебюта на новия си наставник Тони Пюлис – 1:0 срещу “Хъл Сити”. “Дроз­до­вете” записаха първата си победа от месец насам с попадение на Саид Бераино в 78-ата минута.Други резултати: Бърнли – Куинс Парк 2:1, Лестър – Астън Вила 1:0, Суонси – Уест Хем 1:1.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране