03.09.2017 | 22:25
Четата на Петър Хубчев рухна на “Амстердам Арена”
България загуби от лалетата с 1:3

България загуби с 1:3 в гостуването си на Холандия в мач от квалификациите за Световното първенство в Русия през 2018 г. С успеха лалетата ни изместиха от третото място в група “А” и намалиха до минимум шансовете ни за класиране на второто място, което може да ни изпрати на бараж.

Дебют  като титуляр за България в официален мач  на прави Атанас Зехиров. Холандия започна отлично мача на “Амстердам Арена” и поведоха още в 6-та. Пропер се разписа отблизо след отличен пас на Дейли Блинд. България можеше да изравни в17-та, но ударът с глава на Георги Костадинов се отби в лявата греда на Силесен. В средата на първото полувреме Симеон Славчев замени Александър Цветков.

На почивката дебютиралият Зехиров отстъпи мястото си на Георги Миланов. Националите ни опитаха да играят по-офанзивно през втората част, но в 67-та минута Холандия вкара нов гол. Автор на попадението бе дело на Ариен Робен, а асистенцията отново бе дело на Блинд. Само две по-късно България се върна в мача. Ивелин Попов центрира от пряк свободен удар, топката се плъзна по главата на Георги Костадинов и препарира слисания Силесен. Домакините си решиха мача в 77-та минута. Пропер вкара вторият си гол в срещата, засичайки с  глава центриране на Куинси Промес.

В другия мач   от нашата група, който бе по същото време Швеция разгроми като гост Беларус с 4:0. В късния мач, от 21:45 ч. Франция приема Люксембург.

С победата Швеция се изкачи временно на първото място  в група “А” с 16 точки. Франция е на втора позиция със същия актив, но “Тре кронур” има мач повече от “петлите”.  С успеха днес Холандия ни измести от третото място. “Лалетата” вече имат 13 точки, с една повече от България.

В следващия кръг, на 7 октомври, България приема Франция в последния си домакински мач. Холандия гостува на Беларус, а Швеция ще играе срещу Люксембург.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране