24.04.2015 | 11:32
Чеци от затвора: Не съм бил Яна, не ми е мъчно за нея
Пийнахме си, флиртувахме си, веселихме се, правихме секс. И на сутринта си тръгнах...", разказа той за фаталната нощ
Яна Кръстева
Осъденият на доживотен затвор за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина Николай Русинов проговори. Не съм я бил, не ми е мъчно, заяви той от затвора.На 20 октомври миналата година Софийският градски съд издаде на първа инстанция една от най-тежките присъди за младия мъж, известен с прякора Чеци, за жестокото убийство на 28-годишната жена през лятото на 2011 г.

Предстоят още две съдебни инстанции, но Русинов вече е в Софийския централен затвор, където е в единична килия на специален режим – заключен по 22 часа и половина в денонощието.  За първи път след присъдата си Чеци говори. Пред журналиста Миролюба Бенатова от Нова телевизия той заяви: “Отвратително е, че ме обвиняват мен в това убийство, това ме подразни”.

Мъжът твърди, че с Яна се запознали на парти в столичното заведение “Маймунарника”, като били “под влияние на алкохол, млади, освободени…”.  “На партито на Спенс в Борисовата градина се запознахме. Пийнахме си, флиртувахме си, веселихме се, правихме секс. И на сутринта си тръгнах…”, разказа той за фаталната нощ.

Той подчерта, че не е бил груб с убитото момиче, напротив бил нежен човек, и всички, които го познавали, щели да го кажат.  “С нито една жена не съм бил груб в живота си, мога да доведа всяка от тях и те да го потвърдят…”, допълни той.

Русинов отрича също да ѝ е изключвал телефона, макар да има данни, че върху бутона за това са открити негови пръстови отпечатъци. Според него е възможно такива да са оставени, докато е търсел презерватив в чантата на Яна. Отрича и да е напуснал България, защото е научил за убийството, за което няма сигурно алиби.

“Не, не бях избягал! Ако бях избягал, нямаше да се върна!”, допълни Чеци. На въпрос не му ли е мъчно за Яна, той попита риторично защо да му е мъчно за жена, с която е бил само за няколко часа и просто са правили секс за удоволствие, не по любов. Можело да му бъде мъчно, ако дете загине в катастрофа.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране