28.04.2015 | 19:09
Чичовото е новият треньор на ЦСКА
Засега е сигурно, че бившият национален селекционер ще работи на Армията до края на сезона

Любослав Пенев е новият старши треньор на ЦСКА. Бившият национален селекционер ще наследи Галин Иванов, под ръководството на който отборът продължи стремглавото си пропадане без победа и вкаран гол през 2015 г.

Пенев ще работи без договор до края на сезона, а контрактът му ще бъде оформен през юни. Назначението на голмайстора вероятно е знак, че все още има шанс Васил Божков да се завърне в Борисовата градина. Другото условие е договорът за концесия на стадион „Българска армия“ и базата в Панчарево да бъде удължен до 30 години. Това вече публично бе обещано от спортния министър Красен Кралев.

А целта пред Пенев е да вдигне отбора на крака и поне да го класира за участие в турнира Лига Европа. В късния следобед днес новината бе потвърдена със съобщение на клубния сайт.

„От днес представителният отбор на ЦСКА има нов старши треньор – Любослав Пенев. Ръководството на клуба взе това решение с оглед единението на червената общност, за която той е знакова фигура с безспорен авторитет и професионални качества. Пенев и неговият екип ще водят тима до края на сезона, пише в информацията. – ЦСКА София благодари за всеотдайната работа на Галин Иванов и спортно-техническия му щаб. Информираме, че Любослав Пенев няма да води днешната следобедна тренировка. Отборът ще бъде изведен от Галин Иванов. Очаквайте скоро допълнителна информация за пресконференция, която ще бъде насрочена за утре.“

Днешната тренировка води Галин Иванов, за последно (засега), а там като зрители присъстваха Пенев и двама от помощниците му – Ради Здравков и Йордан Йорданов-Жан. Новият наставник идва на Армията с щаба си, с който работеше в националния.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране