06.05.2015 | 11:57
ДАНС бламира второ назначение на военния министър
Новият управител на "Снабдяване и търговия" на МО е Валентин Симеонов, който е заемал същата позиция в първото правителство на ГЕРБ

Държавна агенция “Национална сигурност” бламира повторно военния министър Николай Ненчев за по-малко от един месец. Контраразузнаването е отказало достъп до класифицирана информация на Здравко Боджов, който в началото на април бе назначен за управител на дружеството “Снабдяване и търговия” на Министерството на отбраната.

Преди Боджов да заеме поста, управител на дружеството за няколко месеца бе Росица Русева, на която ДАНС също отказа достъп до класифицирана информация. Русева се прочу с това, че “уволни възлови оръжейни експерти и шефове на крупни военни складове в страната без елементарен предавателен протокол”, припомня изданието.

Новият управител на “Снабдяване и търговия” на МО е Валентин Симеонов, който е заемал същата позиция в първото правителство на ГЕРБ. Симеонов се ползва с доверието на бившия военен министър от ГЕРБ Аню Ангелов, който в момента е съветник по въпросите на отбрана на премиера Бойко Борисов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране