27.01.2016 | 0:01
ДАНС ще проверява “Яневагейт” за подслушване на посолства
Служители на агенцията ще проверят на 28 януари архива на Софийския градски съд

ДАНС започва проверка заради информацията от разговорите между дисциплинарно уволнените Владимира Янева и Румяна Ченалова, че са подслушвани чужди посолства. Служители на агенцията ще проверят на 28 януари архива на Софийския градски съд, където тази информация трябва да се съдържа, съобщи пред “Медиапул” шефът на СГС Калоян Топалов.

“ДАНС се самосезира във връзка с изнесените данни от Ченалова за подслушване на посолства. Те ще направят една къде извънредна, къде планова проверка, която ще започне от 28 януари. Нека да видим какво ще установи проверката във връзка с тези искания и съответно разрешения, които са давани за подслушване на посолства”, обясни той.

Информацията, че са подслушвани посолства, излезе от петия запис на разговорите между Янева и Ченалова, който бе публикуван в сайта “Биволъ” през ноември. От него стана ясно, че в регистъра за СРС в Софийския градски съд има такива и срещу посолства. В разговора Янева обяснява на Ченалова какво се е случило, след като научила за предстоящото й “опраскване” от страна на прокуратурата по заръка на премиера.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране