09.08.2016 | 13:23
Държавата пръснала 400 бона за надувката Гришо
Цялата ни делегация в Рио възмутена от напарфюмирания плейбой

Григор Димитров хем лапа държавни пари, хем се подиграва с България и българските почитатели на спорта. Оказа се, че само между олимпиадите в Лондон 2012 и Рио 2016 наш Гришо е прибрал около 400 хилядарки на гърба на данъкоплатеца. Уж за високо спортно майсторство. Само че Димитров първо се изложи с трагична игра срещу хърватина Марин Чилич, а след това се държа дебелашки и надуто отказа да говори пред БНТ. „Поведението му в Рио беше ужасно. За няколко дни успя да издразни всички, а борците дори смятаха да го нашамарят“, пише „Всеки ден“.

Знае се, че Григор отдавна не играе за България, а за собствената си банкова сметка. Но се хрантути и с пари на българския данъкоплатец. По закон спортистите от неговата категория получават държавни пари за подготовка, възстановяване, месечни стипендии и др. Така между двете олимпиади надувкото от Хасково и баща му Димитър Господинов са получили около 400 000 лева. За тях може и да не са много, понеже Гришо дотук е изкарал от тенис почти 6,5 милиона долара.

Но за бедна страна като България това е значителна сума. А за благодарност Григор първо отказа да играе в националния отбор за Купа „Дейвис“, после отряза поканата за турнира на АТП в София, а накрая се посрами и на игрите в Рио. „Откъде накъде този напарфюмираният ще прибира толкова грешни пари?“, недоволстват в олимпийската ни делегация. Там изчислиха, че срещу въпросните 400 хилядарки Гришо игра на олимпиадата едва 64 минути. Това прави по 6250 лева за всяка минута от позорния му мач срещу Чилич. А след мача Димитров дори не счете за необходимо да даде изявление за националната ни телевизия.

„На Гришката основната му работа в Рио беше да изкара едни пари от рекламния си договор с „Найк“. В него има допълнителна сума за участие на олимпийски игри. Взе си доларите и си замина за Америка“, коментират в тениса.

На всичкото отгоре в Бразилия Григор Димитров се е държал изключително парвенюшки с останалите български спортисти в олимпийското село. Лекоатлетът ни Тихомир Иванов вече съобщи, че ги подминавал без дори да каже „добър ден“. Още по-ядосани на Григор обаче били състезателите от националния ни отбор по борба начело с Михаил Ганев и Николай Байряков.

Те дори замислили да сгащят надувкото някъде по коридорите и да го нашамарят едно хубаво или да му направят „мечка“. Гришо обаче се разминал с шамарите, тъй като изфиряса от Рио само часове след резилното си отпадане още в първия кръг на квалификациите.

1 коментар

  1. Дидо каза:

    Не ни занимавайте повече с този раиран съсел.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране