10.07.2020 | 19:00
Ден втори: Радев пак зове: Не на прокурорския рекет! МУТРИТЕ ВЪН!
Речта му приключи с вчерашните думи: „Мутри вън“ и „Бог да пази България“

За втори пореден ден граждани се събраха пред президентството, за да протестират срещу безпардонните действия на прокуратурата и в защита на президентската институция.

По същото време пред МС се събират привърженици на премиера Бойко Борисов и ГЕРБ.

Преди малко пред протестиращите излезе президентът Румен Радев. „Радвам се, че отново сме заедно, защото протестите срещу българската мафия се превръщат в кампания. Няма сила, която да спре протеста срещу мафията стига да сме мъдри и непреклонни“, заяви той. По думите му не трябва да допускаме грешката от 2013 г. и да се делим на леви и десни, на сини и червени, на русофили и русофоби, на американофили и американофоби, на българи и турци, както някои в безсилието си се опитват да развяват етническата карта.

„Нашето ясно кредо е: „свобода, законност, справедливост за всеки гражданин,“ заяви още президентът, който се срещу произвола, рекета, популизма и прокурорското бездействие. „Тук сме да кажем „Не на страха“, тук сме, за да защитим българската природа“, заяви още той.

„Днес на площада се решава бъдещето на България, не във фейсбук, а тук. С нашето присъствие гласуваме за бъдещето на България. На площада днес всички ние и в следващите дни ще напишем историята, от която няма да се срамуваме. Всички заедно!“, продължи Радев, прекъсван от възгласи на протестиращи. Речта му приключи с вчерашните думи: „Мутри вън“ и „Бог да пази България“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране